LAGRING: Med noen grep kan du få ubegrenset lagring på Google Disk.
LAGRING: Med noen grep kan du få ubegrenset lagring på Google Disk.

Trikset som gir deg ubegrenset lagring til hele familien

Slett ikke alle kjenner til disse triksene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skylagring har blitt et begrep de siste årene. Det går kort og godt ut på at du kan lagre filene dine på en nettjeneste istedenfor, eller i tillegg til harddisken din.

Det har mange fordeler og kan brukes både til backup og for å ha tilgang til filene dine fra hvor som helst.

Det mest kjente eksemplet er nok Dropbox, men både Google, Apple og Microsoft har fulgt opp med Google Disk, iCloud og OneDrive.

I tillegg finnes det flere titalls lignende, men mer ukjente tjenester. Både iDrive og OpenDrive kan være interessante alternativer, uten at vi foreløpig har prøvd disse og kan si noe om hastighet og stabilitet.

Vi skal heller ikke glemme norske Jotta som tilbyr ubegrenset lagring.

Ubegrenset lagring

Det finnes mange tjenester der ute som tilbyr ubegrenset lagring, men ofte kan det være begrensninger som kun kommer fram når man leser den lille skriften i vilkårene. Jotta har for eksempel et avsnitt om at man anser alt over 10 TB som overdreven bruk av tjenesten.

Det kan derfor være en trygghet i å gå for en av de store, kjente leverandørene.

For eksempel annonserte Microsoft i fjor høst at abonnenter av Office 365 ville få ubegrenset lagring. Det vises fortsatt ikke på Office sin hjemmeside, men Microsoft har i det minste lansert en nettside som du kan bruke for å få fortgang i ditt eget abonnement.

Google Apps

En mer ukjent mulighet er å bruke Google Apps.

Dette er en samling av Googles verktøy, spesielt beregnet for bedrifter. Men du trenger ikke ha en bedrift for å dra nytte av Google Apps.

På standardtjenesten «Google Apps for Work» får du bare 30 GB-lagring. Går du derimot for «Google Apps Unlimited» får du 1 TB. Det er det samme som du får på vanlig Google Disk for 9,99 Euro måneden (ca. 86 kroner). Her betaler du 8 Euro måneden (ca. 70 kroner) pr. bruker.

Det interessante er det at dersom du og fire andre går sammen om en Google Apps-konto, vil dere få ubegrenset lagring på Google Disk for bare 70 kroner i måneden hver. Og hver bruker får selvsagt sin egen Disk-konto.

Litt billigere

Med vanlig Google Disk betaler du 9,99 euro pr. måned (ca. 87 kroner) for 1 TB lagring hos Google. Med Google Apps slipper du unna med 8 euro pr. måned (ca. 70 kroner). Det er kanskje ikke en massiv prisforskjell, men i løpet av et år er det tross alt snakk om en 200-lapp.

Et krav er at du har eget domene. Det kan du få gjennom registreringen, til en pris av ca. 70 kroner i året, eller du kan bruke ett du har fra før.

Selv om Google Apps er for bedrifter, hadde vi ingen problemer med å tegne oss opp og betale for tjenesten som privatperson. Som vi kunne se i brukervilkårene stod det heller ingenting om at det er påkrevd at du har en faktisk bedrift med organisasjonsnummer.