JIHADI JOHN: Mannen som kalles Jihadi John er bøddelen i flere av IS sine halshogging-videoer. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
JIHADI JOHN: Mannen som kalles Jihadi John er bøddelen i flere av IS sine halshogging-videoer. Foto: AP Photo / NTB Scanpix

USA har «Jihadi John» i siktet

Amerikanske styrker har den etterlyste London-mannen man tror er Jihadi John, i siktet, sier en ledende amerikansk senator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

26 år gamle Mohammed Emwazi ble denne uka identifisert av mediene som mannen som kan sees på videoer i forbindelse med halshoggingen av en rekke gisler som Den islamske staten IS har holdt i Syria.

På et spørsmål om amerikanske styrker nå spesifikt er ute etter Emwazi, svarte den demokratiske senatoren Dianne Feinstein klart ja.

– Å ja, han er et mål. Det kan det ikke være noen tvil om, sa Feinstein som er tidligere leder av Senatets etterretningskomité, til CBS-programmet «Face the Nation» søndag.

Feinstein sa videre at historien om Emwazi viser at det er mange unge som er frustrert og desillusjonert i vestlige land, og at dette er blitt et større problem.

– Om de føler seg sosialt avvist, om de føler at de ikke har en framtid, om de føler at dette landet er imot muslimer, noe det ikke er, jeg vet ikke, sa hun. (©NTB)