Mourinho hylles etter cuptriumfen: – Starten på en ny suksessperiode

Seieren i ligacupen kan være starten på en ny suksessfull periode i Chelsea for Jose Mourinho.

Søndag vant Jose Mourinho sitt første trofé med Chelsea i sin andre epoke som manager i klubben, da Chelsea slo Tottenham 2-0 i finalen i ligacupen.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst i saken!

Totalt har portugiseren ledet Porto, Chelsea, Inter og Real Madrid til 18 troféer. Da er også søndagens pokal tatt med i tellingen.

Etter en fjorårssesong uten pokal har presset vært enormt på Chelsea-manageren for å lykkes denne sesongen.

– Nå er han i gang igjen

Nå er Mourinho i startgropen på det som kan bli en ny suksessfull periode i Chelsea. Da dommeren blåste av kampen på Wembley utløste det enorme gledesscener hos Mourinho.

I studio etter kampslutt var TV 2s eksperter mektig imponert over jobben portugiseren har gjort i Chelsea.

– Kanskje det var derfor han så veldig glad ut også. Han har sikkert kjent på det trøkket og han har vært mye forbanna på ulike situasjoner som har oppstått. Når du da lykkes så er suksessen det beste svaret du kan gi, sa Petter Myhre. 

– Nå er han i gang igjen, fastslo Erik Thorstvedt.

De to fotballekspertene mener den omdiskuterte manageren er en vandrende suksessfaktor.

– Han kan være en kødd og han har gjort mye rart. Han er en så kompleks fyr og en som inneholder et så stor spenn av ting han kan finne på og ting han kan si, sa Thorstvedt.

– Når det koker ned tilslutt så er han en glimrende fotballmanager. Det er nettopp det som betyr noe. Når det handler om å få tak i trofèer så er det ikke mange managere som går utpå den fyren her, fortsatte Thorstvedt.

– Alle mot oss

Etter Manchester Citys tap mot Liverpool søndag leder Chelsea Premier League med fem poeng. De har en kamp tilgode på de lyseblå fra Manchester. Dermed kan det bety mer edelt metall etter sesongslutt.

Trolig er seieren i ligacupen bare starten på en pokalhøsting fra Chelsea-manageren. Erik Thorstvedt påpeker den gode garderobekulturen som en viktig faktor for Chelseas suksess.

– Han benytter seg av denne beleiringsgreien. Alle hater oss, da må vi stå sammen. Han bruker det til å skape ett enda bedre samhold internt i laget. Det lykkes han ofte med. De som jobber med Mourinho blir ofte glad i mannen, sa Erik Thorstvedt.

– De har artistene

Petter Myhre mener laget Mourinho har satt sammen er det som er best rustet til å hevde seg i Europa. Mesterliga-pokalen var den eneste pokalen han ikke vant i sin forrige periode.

– Det går på måten han har satt sammen laget på. Laget har god balanse og de har artistene du må ha for å kunne gå hele veien. De som kan åpne opp kamper som er tett. Der du møter motstandere som legger seg bakpå, sier Myhre.

– Så har han et lag som er hardtarbeidende, selv om det er mange stjerner. Han forlanger at du skal jobbe knallhard uansett hvor god du er med ballen. I tillegg så har de Mourinho som tilpasser kampplanene etter motstandere, fortsetter Myhre.