UTSLITT: Petter Northug var ikke like rask i replikken som vanlig på pressekonferansen etter femmilen. Northug sier han føler seg tom. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UTSLITT: Petter Northug var ikke like rask i replikken som vanlig på pressekonferansen etter femmilen. Northug sier han føler seg tom. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Northug: – Akkurat nå kjenner jeg meg skikkelig utladet

En sliten Petter Northug venter med å feire suksess-mesterskapet.

Falun (TV 2): Petter Northug viste frem sine unike spurtegenskaper på ny da han tok sitt fjerde VM-gull på dagens femmil.

Å ta gull på den distansen er noe Northug rangerer svært høyt.

– Det er mye følelser. Mesterskapet har vært en drøm. Å krone det med gull i det løpet jeg setter høyest, føles bra. Jeg har aldri vært så tom etter målgang. Akkurat nå kjenner jeg meg skikkelig utladet. Jeg vet ikke hvordan jeg skal sette ord på ting, sier Northug.

Det ble en svært tung femmil. De løse forholdene sugde krefter ut av samtlige løpere. Snøværet gjorde at det var umulig å gå fra i front. Mot slutten skjønte Northug at han hadde en god mulighet til å vinne.

– Jeg likte ikke føret. Jeg hadde ingen fordel av det. Etter hvert så jeg at folk ble sliten og måtte slippe i Mördarbacken. Men jeg følte meg sterk. Jeg hadde en god følelse. Jeg var innstilt på å være med helt inn, sier Northug.

Mosbyggen fremhever sprintgullet når han skal oppsummerer mesterskapet.

– Det er annerledes å vinne sprinten, for det hadde jeg ikke gjort før. Jeg har vunnet distanseløp før, så det føles godt å vinne på sprint- og distanseløp, sier Northug.

Feiringen av gullet kommer Northug til å utsette.

– Jeg må krysse grensen først, smiler han.

Trener Trond Nystad er stum av beundring etter det Northug viste på femmilen.

– Petter er helt utrolig. Det er ingen tvil om at han er verdens beste skiløper når han er i form, sier Nystad.

– På slutten må man være dyktig og ha litt flaks. Da Northug gikk ute i løypen så det ut som han skulle slite med å komme i mål. Jeg var ekstremt skeptisk, men mot slutten var han pigg igjen. Da har ikke de andre sjans, sier Nystad.