TILBAKE PÅ LAGET: Anders Jacobsen ble vraket til storbakkerennet, men får sjansen i lørdagens lagkonkurranse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TILBAKE PÅ LAGET: Anders Jacobsen ble vraket til storbakkerennet, men får sjansen i lørdagens lagkonkurranse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Anders Jacobsen tatt ut til laghopp

– Jeg er fornøyd med at jeg har klart å snu trenden i bakken, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Jacobsen er tilbake inne i landslagsvarmen og har fått én av plassene til lørdagens laghopp i ski-VM i Falun.

Det bekrefter landslagsledelsen fredag kveld.

– Jeg er fornøyd med at jeg har klart å snu trenden i bakken, og er veldig glad for å være en del av dette laget, sier Jacobsen i en pressemelding.

Foruten Jacobsen, skal også Anders Fannemel, Anders Bardal og Rune Velta hoppe for gull i storbakken lørdag.

Jacobsen var svært skuffet da han ble vraket til storbakkerennet torsdag, og uttalte i etterkant at han kanskje ikke ville være motivert til å stille i lagkonkurransen.

– Man blir jo usikker på om man har lyst til å steppe inn. Man føler jo litt på denne tilliten. Hvis man ikke er god nok til å hoppe individuelt, så er man ikke god nok til å komme med på laget heller, sa Jacobsen.

Den skuffelsen ristet han imidlertid av seg, og på fredagens trening viste han svært lovende takter.

Som eneste norske hopper i bakken klemte han til med 133,5, 126,5 og 125,5 meter, og var med det suverent best. De aller beste hopperne sto over treningen.

Jacobsen får plassen på bekostning av Johann Forfang, som ble nummer 18 i torsdagens renn.

Jacobsen står med hele fem sølv i laghopp fra VM og OL, men har aldri vunnet gullet. Det har faktisk ingen nordmenn gjort i VM-sammeheng siden Espen Bredesen, Bjørn Myrbakken, Helge Brendryen og Øyvind Berg triumferte i nettopp Falun i 1993.