Lisa Tønne imponerte med ballongpupper: – Kjempemessig!

Se alle dansene og reaksjonene fra Mitt Dansecrew-finalen.

Fredag kveld skulle det endelig avgjøres hvem som skulle gå seirende ut av Mitt Dansecrew. 

Jan Fredrik Karlsen (41), Thea Bay (36), Marcus «Dark Marc» Andreassen (33) og Nasir Sirikhan (23) stod bak dommerbordet.

Lisa imponerte med første dans 

Komiker Lisa Tønne (36) og Juice Crew var først ut, og danset til musikk de fire dommerne hadde valgt, nemlig «Moves Like Jagger» og «Party Rock Anthem». 

Jan Fredrik var, ikke overraskende, engasjert i tilbakemeldingene sine. 

– Det jeg elsker med dere, er at dere er så voldsomt kreative. Det er noe kult i sammensettingen og måten dere kler dere på, og hvordan dere har satt sammen koreografien. Det er noe stilrent over det og noe tydelig, det er karakter og signatur. Jeg synes siste del av «Party Rock Anthem» var det feteste dere gjorde. Utrolig godt jobbet!

Også Thea hadde ros på lur. 

– Jeg er helt enig med Jan Fredrik. Dere forteller alltid en tydelig historie. Dere har et overskudd og legger til tydelige detaljer som gjør det interessant og overraskende. Det er kjempebra! Lisa, du er som vanlig skarp og presis. Kjempemessig!

Se Lisa og Juice Crews dans øverst i artikkelen!

«Fingern» imponerte også: – Jeg elsker det!

DJ og programleder Thomas «Finger'n» Gullestad (33) og Absence Crew imponerte også med sin første dans, til samme musikk som Tønne og co. 

– Thomas, det er ikke noen tvil om at du har blitt utrolig godt trent, begynte Marcus om guttas dans, som endte i bar overkropp for «Fingern». 

– Du er et verdig medlem av abs-sence! Jeg synes det var et fantastisk nummer. Det er første gang jeg ser gamlinger komme flyvende inn på scenen. Veldig bra. Dere har gjennom sesongen gjort mye akrobatikk, og i dag satser dere på en gjennomført dansestil, med locking. Jeg synes det er dristig og genialt, fordi dere viser mangfoldighet. Det er et uttrykk som heter «stille før stormen» – jeg føler dere bygger opp til den perfekte storm! Thomas, det dere har gjort gjennom disse åtte ukene, ser jeg på som en bragd, fortsatte han.

Også Nasir var positiv. 

– Jeg synes dere ser så kule ut! Og dere er mestre på å lage show. Det er så underholdende og jeg smiler gjennom hele showet og elsker det! «Fingen», du har vært den mest atletiske gjennom hele konkurransen. I dag gjorde du locking, som er en veldig krevende stil. Du må ha funk og uttrykket på plass, og det at du har lært deg det på så kort tid er fantastisk å se på og jeg elsker det!

Rørte dommerne: – Jeg får lyst til å gråte

Lisa Tønne og Juice Crews andre dans førte til en rørt dommerkvartett. Nasir måtte kjempe for å holde tårene tilbake. 

– Jeg er litt tom for ord akkurat nå. Jeg føler med dere! Jeg får lyst til å gråte. Jeg vil bare si at dere er helt sinnssyke, og showet dere har levert i dag er i en helt annen klasse. Gutta, jeg har fulgt med på dere siden dag én da dere ble Juice Crew, og til nå. Dere er et av de dansecrewene som jobber hardest. Lisa, jeg vil bare si at du har hatt en utrolig utvikling. Uten å tulle, du ser ut som et fullverdig medlem av Juice Crew. Jeg har ikke noe annet å si enn at dere der hjemme må stemme! Dette er kvalitet. Stor respekt, sa han. 

Marcus var også preget av opptredenen. 

– Dette var vakkert! Dere har klart å oppsummere reisen dere har hatt sammen. Det var en verdig avskjed. Lisa, du har en utrolig rytmeforståelse og du har kvaliteter som er helt spesielle. Du ser av og til ut som en jazzdanser, for du har en mykhet. Respekt! Det har vært en ære å ha vært her hver fredag og sett dere. Og Lisa, progresjonen din er bare helt fantastisk! 

– Du er fantastisk!

Gullestad og Absence imponerte ikke mindre med sin andre dans. 

Dommerpanelets kvinnelige alibi skrøt av danserne både individuelt og som crew. 

– Jeg vil først si noe til Absence: Dette oppsummerer hvor ekstreme utøvere dere er. Det jeg liker så godt med dere er at dere er spektakulære utøvere, men også sterke sammen. For et finaleshow! Thomas, du har hatt noen gode læremestre. Det er ikke alltid så lett å se progresjon på de som er gode, men progresjonen du har hatt disse åtte ukene, er helt spesiell. Og så tilnærmer du deg oppgaven med en glede og et overskudd. Vel, vel gjennomført! Du var god før, men nå er du fantastisk! Gratulerer, sa Thea. 

Jan Fredrik lot seg også begeistre av andre dans fra Absence og «Fingern».

– Dere skulle sette sammen et nummer som skulle vise hva dere er gode for. Det er en slags hitparade, og dere er ekstremt sjarmerende! Det er en råskap som ligger der, i tillegg til en ro og en voldsom energi. Det var en prestasjon, det er helt rått!

Finalesendingen endte med at Thomas «Fingern» Gullestad vant med 50,2 prosent av stemmene.