NORTHUGS RUMPEGEST: Calle Halfvarsson fikk se Petter Northugs bakdel på oppløpet. Northug hadde et eget symbol på bokseren sin.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NORTHUGS RUMPEGEST: Calle Halfvarsson fikk se Petter Northugs bakdel på oppløpet. Northug hadde et eget symbol på bokseren sin. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Northug: – Rumpen min er så stor at det var vanskelig å komme forbi

Satte seg i hockey og viste frem symbol til Calle Halfvarsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV 2): Petter Northug hadde tenkt på hvordan han skulle avgjøre VM-stafetten i Falun siden i fjor vår. Da han endelig fikk muligheten gikk det akkurat etter planen. Northug satte inn et lite rykk i den siste kneiken, og kom først inn på stadion.

Calle Halfvarsson måtte sitte i andreposisjon. Det viste seg å være vanskelig å passere Northug.

– Jeg tenker at ræven min er ganske stor, så det er vanskelig å komme forbi. Da jeg først satte meg i hockey med den ræven fikk jeg bra fart ut på oppløpet, sier Northug til TV 2.

VISTE RÆVA TIL: Petter Northug hadde full kontroll på Calla Halfvarsson på oppløpet.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VISTE RÆVA TIL: Petter Northug hadde full kontroll på Calla Halfvarsson på oppløpet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hvilket symbol han viste frem til Halfvarsson, er ikke godt å vite. Symbolet man kan skimte på boxeren til Northug er mest sannsynlig klesmerket Adran Hammond.

– Tenker ikke rekorder
Det som er sikkert, er at Northug hysjet på svenskene etter målgang. Han svarte kryptisk på hva gesten betydde.

– Vi er på bortebane. Da kan vi ikke feire for mye, sier han.

Nå står Northug med 12 gull i VM-sammenheng, to bak Marit Bjørgen. 

– Jeg tenker ikke rekorder. Jeg tenker løp for løp. Men så lenge vi går med meg på siste etappe blir det rekorder uansett, smiler han.

– Drøm å lykkes i Falun
Med tre gull ligger Northug an til å bli den store VM-kongen. Det er noe han har tenkt lenge på.

– Det er fantastisk. Det har vært en drøm å lykkes her i Falun. Nå har jeg tre gull. Det tar litt tid før inntrykkene synker inn, sier Northug.

Han kom inn sammen med Sverige på oppløpet. Frankrike jaget like bak. Det hadde Northug visualisert lenge før det virkelig skjedde.

– Det har jeg tenkt på i sommer og høst. Det er en trygghet at man har gått gjennom det mentalt mange ganger, sier Northug.

– Mer moden Northug
Etter gull-løpet vanket det også ros fra statsminister Erna Solberg. Hun mener det står respekt at det Northug har vist etter fyllekjøringsskandalen i mai 2014.

– Jeg synes det er veldig flott. Petter Northug har vist at han er mer voksen. Han har tatt det på alvor. Jeg synes vi ser en Northug som fortsatt har beholdt kampviljen, men som kanskje er litt mer moden. Og så er det sånn at alle må ta sin straff når de har gjort noe galt, sier Solberg. 

Niklas Dyrhaug forteller at han og Northug mimret om gamle dager etter målgang.

– Vi snakket om at det var 15 år siden vi var i Sverige og konkurrerte sammen. Da var vi noen feite sofavalper som gikk litt på ski. At vi blir verdensmestre 15 år seinere er stort, sier han. 

– Det er lov til å være litt cocky nå, gliser Dyrhaug.