PÅ FLYTTEFOT: Franck Boli flytter fra Norge til Kina. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.
PÅ FLYTTEFOT: Franck Boli flytter fra Norge til Kina. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

Stabæk-spiss solgt til Kina

– Men Franck Boli kommer tilbake til Stabæk, sier Inge André Olsen til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Stabæk på sin egen hjemmeside torsdag kveld.

Den ivorianske 21-åringen har de siste ukene blitt koblet til en overgang bort fra klubben, og nå er det altså klart at han blir å se i kinesisk fotball.

– Han har signert en kontrakt som strekker seg over tre år. Summen kan jeg ikke kommentere, men dette er en avtale både vi og Franck er fornøyde med. Alle er «happy», sier sportsdirektør i Stabæk, Inge André Olsen, til TV 2.

– Han kommer tilbake til Stabæk
Lianoning Whowin kommer fra byen Shenyang, ble dannet i 1954 og spiller i den øverste divisjonen i Kina.

– Vi tok turen til Kina sammen med Franck for å se om dette var noe han ville gjøre eller ikke. Han var litt skeptisk til å begynne med, men da han kom ned hit ble han overbevist. Det var veldig bra for ham å få komme ned hit og se på forholdene, sier Olsen, og legger til at Boli godt kan bli å se i norsk fotball igjen om noen år:

– Franck kommer tilbake til Stabæk. Han er Stabæk av hele sitt hjerte, har vært her siden han var 16, men nå var tiden inne for ham til å sikre det økonomiske livet sitt videre. Men han kommer tilbake.

Ved siden av å selge Boli, har Stabæk også mistet Fredrik Brustad til svenske AIK. Flere andre, Magne Hoseth blant dem, er også borte.

– Vi har spillere på vei inn nå. Vi er enige med klubber om noen spillere. Fotball er selvsagt fotball, så alt kan jo skje, men det kommer nok noen spillere inn ganske snart, sier Olsen.

Spillerflukt til Kina
Boli, som scoret 13 ganger for Stabæk forrige sesong, er den siste i en rekke av norske spillere som har blitt solgt til Kina de siste ukene.

Onsdag ble Abdurahim «Ibba» Laajab solgt fra Bodø/Glimt til Hebei Zhongji FC, mens både Daniel Chima Chukwu og Vidar Ørn Kjartansson ble solgt til henholdsvis Shanghai Shenxin og Jiangsu Sainty FC.

Fra før spiller også tidligere AaFK-spiss Abderrazak Hamed-Allah, Davy Claude Angan og Aaron Samuel i kinesisk fotball.