Dette vidundertreffet sendte Celtic og Deila ut

Inter Milan er videre til åttedelsfinale på bekostning av skottene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inter-Celtic 1-0 (4-3 sammenlagt)

Celtic og Ronny Deila er ute av Europaligaen etter å ha tapt 0-1 borte mot Inter Milan i den andre 16-delsfinalen torsdag.

Nordmannens lag spilte 3-3 hjemme i den første kampen, noe som gjør at det er den italienske storklubben som kan forberede seg på åttedelsfinale i Europas nest mest prestisjetunge klubbturnering med 4-3 sammenlagt.

Celtic, med Stefan Johansen fra start, måtte spille den siste drøye timen med ti mann etter Virgil van Dijks utvisning før pause, og det som allerede var en tøff oppgave ble med det mye tøffere for skottene.

Det så lenge ut til å gå mot 0-0 i Milano, men tre minutter før slutt fikk Inter omsider betalt for presset de hadde i store deler av andreomgangen. Fredy Guarín mottok ballen på 25 meter, så opp, og smalt ballen helt oppe i krysset på lekkert vis.

1-0 til Inter, 4-3 sammenlagt, og avansement for Roberto Mancinis elever på bekostning av Ronny Deilas.

Burde tatt tidlig ledelse
Celtic måtte score på Giuseppe Meazza etter det målrike uavgjortoppgjøret forrige uke, og hang godt med i en relativ bedagelig førsteomgang. 

Den første store sjansen falt også til Deilas menn, men alene med keeper etter seks minutter maktet ikke Gary Mackay-Steven, som signerte for Celtic i vintervinduet, å få ballen forbi Juan Pablo Carrizo.

Inter hadde også sine muligheter i de første 45, men fant ikke veien forbi en for dagen god Craig Gordon i Celtic-buret - sisteskansen som ikke hadde en spesielt god dag på jobben i motsatt oppgjør.

To gule på ti minutter
Gjestene måtte fremover på banen om de skulle ha noe håp om å ta seg videre, men åtte minutter før pause ble den oppgaven plutselig mye større.

Van Dijk pådro seg et fullt fortjent gult kort etter 27 minutter, og presterte å få et nytt ett bare ti minutter senere. Med det måtte Deilas lag spille med ti siste drøye timen.

Den timen ble som ventet svært tung.

Mancinis lag la til tider stort press på gjestene, men fikk ikke uttelling før helt på tampen.

Men da det først smalt, smalt det til gjengjeld skikkelig. Se Guaríns kanonkule av et skudd i videovinduet over!

Slik startet lagene:

Celtic: Gordon - Matthews, Denayer, van Dijk, Izaguirre - Brown, Bitton, Mackay-Steven, Johansen, Armstrong - Guidetti

Innbyttere: Zaluska, Ambrose, Stokes, Commons, Wakaso, Forrest, Henderson

Inter Milan: Carrizo - D'Ambrosio, Ranocchia, Juan Jesus, Santon - Guarin, Medel, Hernanes - Shaqiri; Icardi, Palacio

Innbyttere: Handanovic, Kovacic, Campagnaro, Vidic, Kuzmanovic, Obi, Puscas