Velta tok sin tredje VM-medalje

– Nok en utrolig dag på jobben, gliser Rune Velta etter bronse i stor bakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun/Bergen (TV 2): Rune Velta tok VM-bronse i torsdagens storbakkerenn i Falun. Det er Oslo-guttens tredje VM-medalje på like mange konkurranser i årets ski-VM.

Velta vant rennet i normalbakken, mens det ble sølv i mixed laghopp.

Bronseprestasjonen ble ekstra imponerende ettersom Velta lå på 8. plass etter 1. omgang. Da landet han på 126,5 meter, men klemte til med 128,5 i finalen og hoppet seg opp fem plasser.

– Nok en utrolig dag på jobben, sier en smilende Velta til TV 2.

– Det var et litt frustrerende førstehopp. Jeg fikk det ikke helt til å stemme. Likevel så jeg at jeg ikke var så langt unna pallen. Da gikk jeg opp og bestemte meg for å jeg skulle gjøre så godt jeg kunne for å komme opp på pallen. Så leverer jeg et kjempehopp og klarer det. Det var gøy, sier han.

– Velta overrasker hver gang

– Er du bare glad for å ha klart medalje, eller er det litt bittert at du ikke klarte å få to kanonhopp?

– Det hadde smakt bedre med et gull. Men en medalje er en kjempeprestasjon i dette selskapet her. Det var en skikkelig hard fight i dag, og Freund var overlegen, sier Velta.

Landslagstrener Alexander Stöckl var svært imponert over sin medaljevinnende elev.

– Han er den kuleste karen her. At han klarer å ta medalje etter det første hoppet er spesielt. Velta klarer å overraske meg hver eneste dag nå. Jeg håper han fortsetter med det til vi er ferdige med mesterskapet, sier østerrikeren til TV 2.

Tyske Severin Freund vant gullet på suverent vis, mens østerrikske Gregor Schlierenzauer tok sølvet.

Freund tangerte like så godt bakkerekorden med 135 meter i finaleomgangen, og sikret seg gullet hele 22,2 poeng foran Schlierenzauer.

Bardal lå på sølvplass

Anders Bardal lå på 2. plass etter 1. omgang, og var kun 4,8 poeng bak ledende Freund. Men trønderen fikk det ikke helt til å stemme i 2. omgang og falt ned til 6. plass.

Anders Fannemel ble på sin side nummer sju, og sørget dermed for hele tre nordmenn inne blant de sju beste. Johan André Forfang ble nummer 18.

Det lover svært godt foran lørdagens lagkonkurranse. Og Stöckl erkjenner at Norge er blant gullfavorittene.

– Ja, jeg lever godt med det. På den ene siden så gir det selvtillit. På den andre siden så skaper det også forventninger. Vår oppgave blir å holde gutta på bånn og jobbe videre slik vi har gjort til nå, forklarer han.

Også Velta tror på jubel.

– Jeg tror vi har gode muligheter. Både Bardal og Fannemel viste topphopp, og Forfang har vært sterkere og sterkere. Vi gleder oss, sier han.