Lovren-miss sendte Liverpool ut av Europaligaen

Liverpools utskjelte midtstopper misset på den avgjørende straffen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Besiktas slo Liverpool ut av Europaligaen etter straffekonkurranse på Ataturk Olympic Stadium i Istanbul. Etter at lagene hadde satt de ni første fra straffemerket, var det Dejan Lovrens tur.

Kroaten sendte ballen over målet og med det også Liverpool ut av Europaligaen. 

Tyveri
Liverpool vant 1-0 mot Besiktas hjemme på Anfield i første runde av sekstendelsfinalen etter at Mario Balotelli «stjal» straffesparket fra lagkameraten Jordan Henderson mot slutten av første oppgjør mellom storlagene. I returoppgjøret var det igjen klart for straffedrama da det sto 1-1 etter ekstraomganger på Besiktas´ hjemmebane.

Les mer: – Jordan skulle tatt straffesparket

Ingen Henderson
Liverpool måtte klare seg uten nettopp visekaptein Henderson, som sliter mot en vond ankel, i Istanbul. De røde måtte også reise til Istanbul uten Philippe Coutinho, som spares til Premier League-kampen mot Manchester City søndag. Fraværet så ikke ut til å plage Balotelli, som åpnet så hardt at det ble gult kort etter ti minutter.

Les mer: Liverpool uten Henderson og Coutinho mot Besiktas

Begge lag holdt hverandre fra livet fra start av kampen, men etter tjue minutter klarte Raheem Sterling å løsne skudd mot besiktasmålet. Cenk Gönen måtte ut i full lengde, men klarte å holde nullen foran hjemmepublikumet.

Det tok hele førti minutter før Olcay Sahan og Besiktas fikk første skudd på mål mot et bunnsolid Liverpool. Gjestene fra Merseyside var solide defensivt mot et høyt pressende Besiktas i første omgang. Presset skapte store rom for kontringer for Balotelli, Sterling og Sturridge på topp for Liverpool. Lange baller ble stadig servert trioen, men gjestelaget klarte ikke å utnytte mulighetene.

Besiktas best i andre
Liverpool viser svært godt form i Premier League for tiden, og står med sju seiere og tre uavgjort de siste ti kampene. Formlaget i Premier League etter nyttår står på en sjetteplass i ligaen, men er bare tre poeng bak Arsenal på tredjeplass. Besiktas er på sin side bare ett poeng bak Galatasaray i den tyrkiske toppdivisjon.

Besiktas viste mer av taktene fra ligaen i andre omgang. Vertene produserte mer de første minuttene i andre omgang enn i hele første. Tolgay Arslan ble byttet inn etter 61 minutter, men han behøvde bare elleve for å sende Besiktas opp i ledelsen med et presist skudd skrudd rundt Simon Mignolet i Liverpool-målet.

På overtid var Arslan tilbake i angrep og skapte hjørnespark for vertene. Gökan Töre slo inn, og Demba Ba fikk tak i ballen og smalt til fra fem meter. Ballen smalt i tverrliggeren og sikret dermed ekstraomganger på Ataturk Olympic Stadium.

En lang kamp for spillerne, og i en begivenhetsløs første ekstraomgang måtte Emre Can av banen for å tøye ut etter en lei krampe på baksiden av låret. Heller ikke andre ekstraomgang har de helt store sjansene, og det blir straffer i Istanbul.

Straffedrama

Demba Ba var iskald på første straffe for Besiktas og satt ballen til høyre, mens Cenk gikk til venstre. Liverpool fulgte opp med et kraftspark fra Rickie Lambert. Töre og Adam Lallana var også sikre fra krittmerket. 2-2 etter fire straffespark.

Dereter fulgte scoringer fra Veli Kavlak, Emre Can og Atiba Hutchinson.

Joe Allen traff på sitt straffe. Det samme gjorde kveldens helt Arslan.

Etter ni straffer og ni treff var det duket for midtstopper Dejan Lovren, som har fått mye kritikk for spillet sitt denen sesongen. Kroaten skjøt ballen over målet. Dermed var Liverpool ute av Europaligaen.

Åttedelsfinalen går 12. og 19. mars.