Magnus Moan tapte bronsespurten på målstreken

– Det er alltid stang ut. Jeg begynner å bli lei, sier en skuffet trønder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun/Bergen (TV 2): Magnus Moan kjente lukten av VM-bronse i nesen, men trønderen tapte medaljen bokstavelig talt på målstreken i torsdagens kombinertrenn.

Moan kom inn på oppløpet med Johannes Rydzek, men tyskeren var sterkest inn mot mål og knep bronsen rett foran sin norske rival. Dermed måtte Moan nøye seg med den sure 4. plassen.

– Jeg begynner å bli lei. Jeg synes det er urettferdig at det alltid er stang ut. Det har sikkert sin grunn, men akkurat nå har jeg ikke noe svar på det, sier han til TV 2.

Og fortsetter:

– Jeg synes jeg gjorde en bra konkurranse i dag og hadde forberedt meg steinbra. Jeg hadde fantastiske ski og kroppen responderte bra. Jeg gjør det jeg kan, men det betaler seg likevel ikke. Akkurat nå er det tungt. 

Tungt var det også å erkjenne at treningsarbeidet og alle ukene borte fra familien i vinter ikke ga uttelling.

– I dag var det første gangen på sju uker at jeg så kona og ungene mine. Det var en fantastisk opplevelse, sier Moan.

– Minstemann hadde lært seg å snakke mens jeg har vært borte. Det er tøft når man ikke får betalt som man ønsker. Jeg skulle ønske jeg kunne betale tilbake med medalje, men det gikk ikke, sier han.

– Han var sterkere enn meg

Moan brukte mange krefter på å taue forfølgergruppen bak gullvinner Bernhard Gruber og sølvvinner Francois Braud. Moan startet 47 sekunder bak Gruber i sporet, og til slutt var han 15,1 sekunder bak østerrikeren i mål.

Moan synes likevel ikke han kunne gjort noe annerledes for å spare krefter til spurten.

– Nei, jeg føler ikke det. Alle som så på løpet så at toget gikk. Jeg hadde troen på sisterunden at vi skulle klare å ta dem inn, og ut fra stadion bestemte jeg meg for å gå styggfort opp til toppen, sier han.

At Rydzek til slutt snøt han for bronsen ergret ikke Moan så veldig.

– Alt i alt var han sterkere enn meg. Det er ingenting å si på det. Han var en skolengde bedre enn meg, og da kan jeg ikke gjøre noe annet enn å gratulere, sier Moan.

– Ikke motivert til sprintstafetten

Lørdag avslutter kombinertløperne årets VM med sprintstafett. Det er Moan svært lite lysten til å gå.

– Akkurat nå er jeg ikke motivert til det. Jeg har fått nok stang ut i dette mesterskapet., og jeg må ta en runde med meg selv og de rundt meg om jeg er rett mann til å bære det norske flagget i den konkurransen. Såpass ærlig må jeg være, sier han.

PS! Håvard Klemetsen ble nest beste nordmann på 11. plass, mens Jørgen Graabak endte på 23. plass. Jan Schmid ble nummer 30.