– Man blir usikker på om man har lyst å steppe inn

Anders Jacobsen føler han ikke har tillit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld kom nyheten om at Anders Jacobsen var vraket til det norske laget som skulle hoppe i storbakken onsdag (kvalifisering) og torsdag.

Nå er 30-åringen usikker på om han vil takke ja til en plass på laget som skal i aksjon i laghopp-konkurransen lørdag – dersom han blir tatt ut.

– Det har vært tøft, men man får jo ikke gjort så mye med det nå. Det er bare å gjøre det beste ut av oppholdet, sier Jacobsen til TV 2s bobil-sjef Christian Paasche utenfor Camp Falun torsdag ettermiddag.

Se intervjuet med Anders Jacobsen i videovinduet øverst!

Jacobsen innrømmer at de siste to dagene har vært tunge, og at han nå faktisk er usikker på om han vil takke ja til en plass på det norske laget på lørdag.

– Man blir jo usikker på om man har lyst til å steppe inn. Man føler jo litt på denne tilliten, sier Jacobsen før han fortsetter:

– Hvis man ikke er god nok til å hoppe individuelt, så er man ikke god nok til å komme med på laget heller.

– Man blir fortvilet og lei seg
Etter vrakingen tirsdag ville ikke Jacobsen snakke med hopptrener Alexander Stöckl. I ettertid fikk han skryt fra nettopp Stöckl for å ha spist sammen med resten av laget på kvelden.

– Med en gang er man jo fortvilet og lei seg, og det kan være greit å få samlet hodet før man blåser ut mye man egentlig ikke mener. men slikt går over, og jeg fikk ruslet meg en tur. Nå er jeg klar for nye arbeidsoppgaver, kommer det fra mannen som så langt i karrieren står bokført med fire sølv- og to bronsemedaljer i VM.