Dette ga LeBron James gåsehud

Kevin Garnett har hatt en fantastisk karriere. Nå er han tilbake der det hele startet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tolv sesonger var Kevin Garnett Minnesota Timberwolves-fansens store helt. Så forlot han klubben til fordel for Boston Celtics og senere Brooklyn Nets. Nå er «KG» tilbake der det hele startet.

Måtte legge ut ekstra billetter
Onsdag spilte Garnett sin første kamp for Timberwolves siden han forlot laget til fordel for Boston Celtics i 2007.

Ulvene fra Minnesota har hatt en forferdelig sesong og sto før kampen mot Washington Wizards med kun tolv seirer og hele 43 tap.

Den svake sesongen til tross var det svært høy etterspørsel etter billetter til Garnetts første kamp tilbake som Timberwolves-spiller og klubben måtte legge ut 1500 ekstra billetter, hvorav 500 var ståplasser, for å imøtekomme sulteforede fans.

«King James fikk frysninger»
Da laget ble ropt opp før kamp var det en så elektrisk stemning i arenaen at en skulle tro at NBA-tittelen var sikret. LeBron James, som selv returnerte til sin moderklubb denne sesongen, fikk frysninger.

Kampen ble også en suksess. Timberwolves startet riktignok svakt, noe lagets spanske point guard Ricky Rubio mente var fordi spillerne var preget av øyeblikket.

– Starten vår skyldtes rett og slett at vi var sjokkerte over hvor stort dette var. Det var helt utrolig, sa Rubio etter kampen.

Forsvarskjempen leverte
Men ulvene slo tilbake og vant hele 97-77 foran et ellevilt hjemmepublikum. Garnett er ikke spilleren han en gang var og er nok i all hovedsak tiltenkt en rolle som mentor for et lag med mange unge talenter.

Få er likevel bedre i forsvar enn den 211 centimeter høye forwarden. Og gjestenes 77 poeng er den laveste poengsummen Timberwolves har sluppet inn denne sesongen.

Debuterte for Wolves i 1995
Kevin Garnett ble valgt av Minnesota Timberwolves som femtevalg i 1995-draften.

Garnett hoppet over college-basketball og gikk rett fra high school til NBA, som første spiller på 20 år. Den gang var det mange som tvilte på om den lange, spinkle gutten kunne spille med voksne menn.

Tvilerne ble raskt overbevist om at det var noe helt spesielt med gutten som fikk kallenavnet «the Big ticket».

Var NBAs beste spiller
Timberwolves hadde aldri vært i sluttspillet før Garnett kom til klubben. I løpet av sine tolv år i Minnesota kom laget til sluttspillet åtte ganger. I 2004 ledet Garnett laget til semifinalen i NBA og ble kåret til NBAs beste spiller.

Årene som fulgte ble tunge for Garnett og Timberwolves. Laget klarte ikke å tilegne seg kvalitetsspillere som kunne støtte Garnett og stjernen ble til slutt så frustrert at han ba om å bli byttet til en annen klubb.

Boston Celtics sendte syv spillere for å hente Garnett. Timberwolves har ikke vært i sluttspillet siden Garnett forlot dem.

Slitt etter kneskade
Med lagkamerater som Paul Pierce og Ray Allen, vant Celtics NBA-tittelen i Garnetts første sesong. Sesongen etter skadet Garnett kneet og ble aldri den samme spilleren igjen.

De siste to sesongene har han tilbragt med Brooklyn Nets, men kun vært en skygge av seg selv.

Garnett feirer med Ray Allen (i midten) og Paul Pierce etter NBA-tittelen i 2008.
Garnett feirer med Ray Allen (i midten) og Paul Pierce etter NBA-tittelen i 2008.

Avslutter «hjemme»
I Brooklyn Nets så det ikke ut til at Garnett skulle få en avslutning verdig sin karriere. Men i Minnesota vil 38-åringen få hyllesten han har fortjent.

Garnett topper så å si alle statistikker i klubben. Han er klubbens toppscorer, topper statistikken i returer, assist, steals og blokker.

Garnett er en av tidenes beste i power forward-posisjonen og kommer til en klubb som har potensiale de neste sesongene. Ricky Rubio er en kvalitetspoint guard og Andrew Wiggins var førstevalget i fjorårets draft og soleklar favoritt til å vinne kåringen som årets «rookie of the year».

Mange er spente på om Garnett er tilbake for å avslutte sesongen for så å legge opp, eller om han også vil spille en sesong eller to til.

Ønsker å kjøpe Timberwolves
En ting er sikkert. Fansen i Minnesota elsker å ha klubbens største spiller tilbake. Og det er ikke umulig han blir værende svært lenge.

Garnett har selv uttalt at han ønsker å bli en av eierne av klubben når hans spillerkarriere er over.