STORMER MOT OPPRYKK: Alexander Tettey og Norwich har vunnet fem strake kamper.
STORMER MOT OPPRYKK: Alexander Tettey og Norwich har vunnet fem strake kamper.

Nå lukter det opprykk av Tetteys Norwich

Men de må kjempe med naborival Ipswich, med Jonathan Parr på laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jonathan Parr imponerte som venstreving, Joshua King pådro seg ny skade, og Alexander Tetteys klubb er for alvor med i opprykkskampen igjen. Det var bare noe av det midtukerunden i Championship hadde å by på.

Ipswich Town tok imot Birmingham City på Portman Road tirsdag kveld, og manager Mick McCarthy valgte å gi Parr muligheten på venstrekanten for anledningen. Holmlia-gutten gjorde seg ikke bort i sin offensive rolle, og leverte en fin kamp da traktorguttene vant 4-2.

Alexander Tettey ga tidligere i måneden beskjed om at kneet hans ikke ville tåle tre kamper i uken, og derfor var det ingen overraskelse at han måtte ta plass på benken da Norwich City møtte Blackburn Rovers på tirsdag, til tross for Tetteys fantastiske prestasjoner i den foregående serierunden.

Tettey ble sittende på benken helt frem til det gjenstod litt i overkant av 20 minutter. Stillingen var da 1-1, men like før slutt fikset midtbanekollega Bradley Johnson tre nye poeng for Norfolk-klubben, som nå har fem strake seire i ligaen. De ligger nå på 5. plass med ett poeng opp til Ipswich som er på 3. plass, og på søndag møtes de til et fantastisk lokaloppgjør.

Joshua King måtte i likhet med Tettey starte tirsdagens kamp på benken, men ble byttet inn i pausen for klubbens stjernespiss Jordan Rhodes. Dessverre for King ble han nødt til å forlate banen igjen fem minutter senere, etter han pådro seg noe som så ut til å være en strekk på baksiden av låret. Sannsynligvis vil han nå gå glipp av kvartfinalen i FA Cupen mot Liverpool på Anfield

Den mest omtalte kampen i forkant av denne runden, var oppgjøret mellom Wigan Athletic og Cardiff City på DW Stadium. Tidligere Cardiff-manager Malky Mackay leder nå Wigan, og Cardiff-eier Vincent Tan er ikke spesielt glad i verken Mackay eller Wigan-eier Dave Whelan. Det viste han tydelig da han nektet Cardiff-ansatte å reise til Wigan for å se tirsdagens oppgjør.

Etter kampen var det Tan som kunne smile bredest. Etter syv kamper på rad uten seier, løsnet det endelig for Cardiff. De vant 1-0 over et Wigan-lag som fortsatt ikke har vunnet på hjemmebane siden august. Wigan har nå ni poeng opp til trygg plass, og det vil overraske meg om Thomas Rognes klubb unngår nedrykk til League One denne våren.

I toppen av tabellen cruiset både Derby County og Middlesbrough inn til nye seire mot henholdsvis Charlton Athletic og Bolton Wanderers. Derby er fortsatt serieleder med 65 poeng, mens Boro, som har 63 poeng, har tre poeng ned til Ipswich på 3. plass. AFC Bournemouth gikk på et surt tap borte mot Nottingham Forest, mens Watford vant komfortabelt 3-0 hjemme mot Rotherham United.

Brentford sto for rundens største maktdemonstrasjon. De tok i mot tabelljumbo Blackpool hjemme på Griffin Park, og ingen lag har denne sesongen blitt overkjørt på samme måte som Blackpool ble på tirsdag. Brentford kom til hele 42 avslutninger mot sin fortapte motstander, mens Blackpool bare fikk løsnet skudd ved to anledninger. London-klubben vant til slutt 4-0, og kveldens store spiller ble den innleide Arsenal-spilleren Jon Toral som scoret tre ganger.

Rundens spiller: Jon Toral (Brentford)
Arsenal-spilleren Jon Toral hadde ikke scoret mer enn to mål tidligere i sesongen, men ble den store helten da Brentford slo Blackpool 4-0 tirsdag kveld. Spanjolen som har gått gradene i både Barcelona og Arsenals akademi, kunne ta med seg kampballen hjem etter å ha scoret tre ganger i storseieren. Det var nok til å bli rundens spiller i Championship, og kanskje vil det nå vanke mer spilletid på vingen som for det meste har startet på benken denne sesongen.

Rundens scoring: Andrew Surman (AFC Bournemouth)
Bournemouth-spilleren Andrew Surman stjeler ikke mange overskrifter på et imponerende topplag, men i onsdagens tap mot Nottingham Forest viste han seg frem fra sin beste side. Bare tre minutter etter dommeren hadde satt i gang kampen, plasserte Surman et skudd i lengste hjørne fra langt hold. En nydelig scoring av midtbanespilleren som bare hadde to scoringer fra før av denne sesongen.

Rundens kløne: Kári Árnason (Rotherham United)
Etter en god start på kampen borte mot Watford, ble det meste ødelagt for Rotherham United da midtstopper Kári Árnason klønet det til i forsvar. Han skled da han skulle motta en pasning, og på komisk vis kunne Odion Ighalo plukke med seg ballen, runde målvakten, før han satte ballen i det åpne målet. Rotherham klarte aldri slå tilbake etter scoringen, og tapte til slutt 0-3.

Rundens sinteste: Cameron Jerome (Norwich City)
Cameron Jerome startet på benken for formlaget Norwich City, og kanskje var det grunnen til hans sinne senere i kampen. Han ble byttet inn like etter pause, og utlignet for Norwich ti minutter senere. Han gikk da for en nonsjalant feiring, hvor han blant annet dyttet bort lagkamerat Martin Olsson. Sannsynligvis var det nok likevel ikke sinne Jerome viste, men heller en måte å vise lagkameratene at de ikke kunne juble før seieren var sikret.

Rundens bom: Patrick Bamford (Middlesbrough)
Middlesbrough tapte overraskende mot Leeds United forrige helg, og det skjedde etter et sjansesløseri av de sjeldne. På tirsdag vant de 1-0 mot Bolton Wanderers, men nok en gang var Boro-spissene alt annet enn effektive. Spesielt Bamford hadde flere gode muligheter, og hans flaue miss like før pause kommer ikke den innleide Chelsea-spissen til å glemme med det første.

Rundens tvillingtrøbbel: Marcus og Martin Olsson
I kampen mellom Blackburn Rovers og Norwich City fikk man oppleve noe sjeldent. Begge lagene startet nemlig med hver sin tvillingbror på venstrebacken. Tidligere spilte både Marcus og Martin Olsson sammen hos Blackburn, men de to siste sesongene har Martin tilbrakt i Norfolk. Ettersom de spilte på motsatt side av hverandre, ble det dessverre ingen interessante dueller mellom de svenske tvillingbrødrene.