Her sjokkerer Berbatov og Monaco Arsenal

– Det var en forferdelig kveld. Nå er oppgaven er enorm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Monaco 1-3

Konsensusen var at Arsenal for en gangs skyld hadde hellet med seg i trekningen av åttedelsfinalene i Mesterligaen.

Men Monaco brydde seg fint lite om Arsenals store favorittstempel i den første kampen på Emirates og sjokkerte vertene. Klubben fra fyrstedømmet scoret én gang i førsteomgang og to i den andre, hindret Arsenals offensive artilleri i å respondere helt til det 89. minutt, og tar med seg en meget overraskende og solid 3-1-ledelse til returkampen på Stade Louis II.

Geoffrey Kondogbias scoring via Per Mertesacker i førsteomgang og Dimitar Berbatovs nettkjenning etter en kontring i den andre sendte Monaco opp i 2-0, men en vakker scoring av Alex Oxlade-Chamberlain ga hjemmelaget håp.

Det håpet varte ikke lenge. 

På overtid fikk Monaco en ny sjanse på en overgang, og alene med David Ospina sendte Yannick Ferreira Carrasco gjestene til himmels, Arsenal i motsatt retning, og sikret et utgangspunkt få hadde turt å sette penger på før kampstart.

– Oppgaven nå er enorm
Etter kampen tok det uvanlig lang tid før Arsène Wenger og co. ga intervjuet, og det var en synlig skuffet Arsenal-trener som til slutt snakket med media.

– Det var en forferdelig kveld, men gratulerer til Monaco. De forsvarte seg veldig godt og tok oss på kontringene. Vi kontrollerte kampen ganske bra, men de scoret med sitt første skudd på mål. Alt gikk deres vei i kveld, men du kan se hvorfor de gjorde det så bra i gruppespillet. De ble ikke svakere etter hvert, men det ble vi, sa han i sitt offisielle intervju etter kampen, skriver BBC.

Arsenal har nå en utakknemlig oppgave foran seg i Monaco, men Wenger har ingen planer om å gi opp før alt håp er ute.

– Oppgaven nå er enorm. Det tredje målet gjør det hele enda vanskeligere, men vi skal selvsagt forsøke. 

Heldig scoring
Arsenal tok som ventet tak i kampen fra start og styrte det meste de første 45 minuttene.

Til tross for tekniske finesser og ambisiøse kombinasjoner, glimret imidlertid de virkelig store sjansene med sitt fravær. Nærmest kom Alexis Sánchez og Olivier Giroud like etter halvtimen, men både chileneren og franskmannen satte sine skudd over mål fra lovende posisjoner. 

Så sjokkerte Monaco vertene. 

João Moutinho spiller ballen til Kondogbia halvveis inne på Arsenal sin banehalvdel, og sistnevnte velger, i mangel på press fra hjemmelagets forsvarere, å la det stå til fra over 20 meter drøye syv minutter før pause.

Skuddet er hardt, skifter retning i Mertesacker, setter David Ospina ut av spill, og får nettmaskene til å bevege seg.

0-1 på Emirates til pause.

Girouds kjempemiss
Andreo mgang begynte akkurat som den første sluttet: Arsenal trillet ballen rundt, Monaco satte den i buret.

Mindre enn ti minutter er spilt når Monaco kontrer, Anthony Martial finner Berbatov, og bulgareren gjør Monaco - og Tottenham-fansen glade ved å sette ballen kontrollert forbi Ospina til 2-0.

Hjemmefansen kan knapt tro det de ser, men burde fått anledning til å juble bare minutter senere. Foran tilnærmet tomt mål fra seks-syv meter presterer dog Giroud å sette ballen over mål, og blir deretter tatt av banen få minutter senere.

Hans erstatter, Theo Walcott, får en stor mulighet øyeblikkelig når Alexis finner lynvingen i bakrommet, men avslutningen går rett på Danijel Subasic i Monaco-målet. Returen setter Danny Welbeck i en liggende Walcott og over.

Tente og slukket håpet
Arsène Wenger hev inn på det han hadde av offensive spillere utover i omgangen i et håp om å få en redusering, og ett av byttene lønte seg.

Idet ordinær tid var i ferd med å bli til tillegsstid, plasserte Oxlade-Chamberlain ballen lekkert oppe i hjørnet og tente Arsenals håp.

To minutter senere skulle redningsmannen bli til taperen.

21-åringen var uheldig og mistet ballen på midten, og med resten av Arsenal-laget langt oppe på Monacos banehalvdel i jakt på en utligning, hadde Monaco igjen muligheten til å kontre Arsenal i senk.

Og det gjorde de. Ferreira Carrasco satte ballen via stangen og inn, og sørget for at Arsenal må håpe på et mini-mirakel om de skal snu det i returoppgjøret.

Slik startet lagene:

Arsenal: Ospina - Gibbs, Koscielny, Mertesacker, Bellerín - Coquelin, Cazorla, Welbeck, Özil, Sánchez - Giroud

Monaco: Subasic - Elderson, Wallace, Abdennour, Touré - Fabinho, Moutinho, Kondogbia, Dirar, Martial - Berbatov