GULLFORMEN ER INNE: Rune Velta dro til med solide 135 meter i onsdagens kvalifisering. Foto: Scanpix
GULLFORMEN ER INNE: Rune Velta dro til med solide 135 meter i onsdagens kvalifisering. Foto: Scanpix

Gull-Velta tangerte bakkerekorden i kvalifiseringen

Rune Velta viste at formen fortsatt er inne foran storbakkerennet.

Johann Forfang og Anders Bardal hadde ingen problemer med å kvalifisere seg til torsdagens VM-hopprenn i den store bakken.

Johann Forfang landet på 123 meter, som ga 122,2 poeng og 10.-plass, mens Anders Bardal fikk 99,9 poeng etter 122 meter i et relativt kontrollert hopp fra hans side. Det ga 25.-plass.

VM-vinneren fra normalbakken, Rune Velta, og Anders Fannemel var direkte kvalifisert til rennet i egenskap av å være blant de ti beste i verdenscupen.

Velta – som tok VM-gullet i liten bakke forrige uke – kostet likevel på seg et hopp, og landet på solide 135 meter. Det er tangering av bakkerekorden i Falun.

Best av de som måtte kvalifisere seg var tyske Richard Freitag, som hadde 129 meter i sitt hopp. Lengst av de som måtte kvalifisere seg var sveitseren Simon Ammann, som under gode forhold måtte trekke seg på 130,5 meter.

Onsdagens kvalifisering ble utsatt et par ganger på grunn av vanskelige vindforhold. Tidligere på dagen måtte treningen avlyses av samme årsak.

– Det kjentes ikke så verst, men jeg ble truffet av en vindkule. Jeg valgte å ta meg ned på tryggest mulig måte, sa Bardal til NRK. (©NTB)