Heit Kurtovic storspilte mot Larvik 

Amanda Kurtovic i storform for Oppsal mot suverene Larvik. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppsal - Larvik 22-29: Storspill til tross, den skadeplagede bakspilleren måtte likevel se seg slått av suverene Larvik, som har vunnet 18 av 18 kamper i Grundigligaen så langt denne sesongen. Laget har vunnet alle sine kamper også i mesterliga og cup denne sesongen.  

Kurtovic og Oppsal yppet seg i begynnelsen av omgangen og ledet frem til tavla viste 6-5. Da kviknet Larvik og Anja Hammerseng-Edin til og  sørge for at gjestene gikk til pause med en femmålsledelse. Til slutt ble serielederne for sterke og vant 29-22. For Larviks del var kampen en viktig oppkjøring til storkampen i mesterligaen hjemme mot Györ og Heidi Løke lørdag.

Kurtovic og Hammerseng-Edin toppscorere
Kurtovic ble Oppsals toppscorer med syv mål. Anja Hammerseng-Edin ble kampens toppscorer med ti mål.

– Kveldens hyggelige nyhet er nummer 22 her. Amanda Kurtovic har spilt noen kamper skadefri nå og virker å være i bra form. Spiller du bra mot Larvik har du et bra nivå inne, skrøt Harald Bredeli i TV 2s HåndballXtra-studio.

 Også håndballekspert Randi Gustad dro frem superlativene:

– Ja, jeg synes Amanda har vært veldig bra denne kampen her. Hun er toppscorer for Oppsal så langt og har mange frispillinger. Hun har vært den offensive drivkraften til Oppsal. På samme måte som Anja Hammerseng-Edin har vært den offensive drivkraften til Larvik.

Mørk: – En dårlig kamp
Larviks Nora Mørk var ikke fornøyd med innsatsen: 

– Det var en dårlig kamp av oss. Vi sliter med å håndtere ballen. Vi scorer 29 mål og det føles ikke sånn. Rotete, men vi vinner og alle er klare til kamp lørdag og det er det viktigste, sier Mørk til TV 2 etter kampen.  

Elverum ute av gullkampen
Elverums muligheter til å vinne seriegull i håndball er så godt som borte etter at laget overraskende tapte 22-25 borte mot Halden i Grundigligaen for herrer .

Etter at de to siste kampene kun hadde gitt ett poeng måtte Elverum vinne i Østfold for å ha håp om å bli seriemester. Det så lyst ut da laget gikk opp i ledelse 16-12 et lite stykke inn i annen omgang. Men vertene hadde langt fra gitt opp, og med sju strake scoringer tok de ledelsen 19-16.

Elverum kom tilbake og jobbet seg inn i kampen igjen, men Halden var sterkest mot slutten og vant til slutt 25-22.

Haldens keeper, Rasmus Bech stoppet mange av Elverums skuddforsøk – spesielt i andre omgang. 

– Det var helt fantastisk.  Dette er uten tvil den beste kampen vi har spilt denne sesongen. Vi kom inn i en god periode der alt fungerte, sa han til TV 2 etter kampen.

Jevnt i toppen
Med tre kamper igjen å spille har Elverum nå fire poeng opp til serieleder ØIF Arendal, som har én kamp mindre spilt. I tillegg ligger Haslum og Bodø foran i den meget jevne gullkampen.

For Halden betyr seieren at laget er oppe i 19 poeng. Med seks poeng ned til kvalifisering kan laget snart begynne å forberede en ny sesong på øverste nivå.

Haslum fikk en langt enklere jobb enn Elverum onsdag. Hjemme mot Stord hadde bærumslaget full kontroll hele veien, i en kamp som endte 34-22. Formsterke Anders Røe noterte seg for ti scoringer for vertene. FyllingenBergen vant 29-22 mot Drammen i den tredje kampen i som ble spilt i Grundigligaen for herrer onsdag.