KNUST AV OLSSON: Chris Jespersen ble nummer åtte på 15 km  i Falun onsdag. Forholdene da nordmannen gikk var betraktelig dårligere enn da gullvinner Johan Olsson gikk.  
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KNUST AV OLSSON: Chris Jespersen ble nummer åtte på 15 km i Falun onsdag. Forholdene da nordmannen gikk var betraktelig dårligere enn da gullvinner Johan Olsson gikk. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bitter Jespersen ville ha snudd startlisten

Chris Jespersen mener Johan Olsson hadde fordel av å gå tidlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV 2): De beste løperne i verdenscupen startet sist på dagens 15-kilometer. Det var definitivt en ulempe i løssnøen i Falun.

Mens Johan Olsson, som knapt har gått et verdenscuprenn denne sesongen, fikk starte tidlig, måtte de norske løperne ta til takke med svært tunge løypeforhold. Olsson lave plassering i verdenscupen sammenlagt er grunnen til at han fikk en langt lettere reise enn de norske løperne.

Kan snu startlisten
Landslagstrener Trond Nystad mener startlisten kunne vært snudd på hodet.

– Det er innenfor reglementet å snu startlisten, sier Nystad.

– Man bør gi de beste løperne de beste forholdene. Samtidig har jeg respekt for at det er en veldig vanskelig avgjørelse å ta. Det er jo mer spennende å ha de beste til slutt. Vi kan være etterpåkloke å si at det hadde vært lurt å snu startlisten i dag, sier Nystad.

– Straffet for å gå skirenn
Chris Jespersen var en av dem som fikk føle de dårlige forholdene på kroppen.

– Når det er sånne forhold bør de beste starte først. Enkelt og greit. Nå blir man straffet for at man har gått skirenn tidligere i år, og at man har gjort det greit. Det er litt kjedelig at det lønner seg ikke å gå skirenn, sier Jespersen.

– Når det blir slike forhold er det selvfølgelig ikke rettferdig, sier Jespersen og legger til:

– Det var veldig stor forskjell på førsterunden og andrerunden. På førsterunden var det brukbart fast i løypen. På andrerunden var det helt jævlig overalt. Jeg ble sjokket da jeg lå 13 sekunder bak på første passering. Jeg synes jeg hadde åpnet veldig tøft, sier Jespersen. 

– Kan dere protestere til FIS, spør VG.

– Lykke til, svarer Jespersen.

– Olsson er vanvittig god
Han unner likevel Olsson gullet, selv om svensken fikk en fordel av å starte tidlig.

– Han er en rå skiløper som presterer når han må. Han er vanvittig god, sier Jespersen.

Sveriges landslagssjef Rikard Grip mener de norske lederne hadde anledning til å komme med ønske om å snu startlisten på tirsdagens lagledermøte.

– Det er lett å si at man skal snu startlisten i etterkant. Det var ikke noe som ble tatt opp på lagledermøtet i går. Det man bør se nærmere på er hvordan man skal få bedre forhold i løypen. Da tenker jeg først og fremst på hvordan man skal salte, sier Grip.

– Chris må slanke seg
Petter Northug er ikke enig med Jespersens kritikk.

– Chris må slanke seg, svarer Northug.

– Burde FIS snudd startlisten?

– De kunne satt meg først og resten sist. Da hadde jeg hatt en liten mulighet, sier Northug.

Han mener den beste skiløperen vant løpet.

– Verdens beste 15-kilometerløper vinner i dag. Da kan man ikke være skuffet, sier Northug.