Svensk skistjerne slakter VM-arrangøren

– De er urutinerte, sier en oppgitt Marcus Hellner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Camp Falun 24-7 her!

Falun/Bergen (TV 2): Johan Olsson sikret det andre svenske VM-gullet på to dager da han triumferte på onsdagens 15 kilometer

Men ikke alle svenskene var fornøyde etter målgang i Falun. Marcus Hellner ble nummer fire, men var likevel ikke nådig i sin kritikk av VM-arrangøren.

Den svenske stjernen mener prepareringen av løypene rett og slett var for dårlig.

Arrangørene hadde valgt å kun salte én kilometer av rundløypa, noe som gjorde snøen i mesteparten av runden svært løs.

– Det var utrolig løst på de partiene der de ikke hadde saltet. Det er uforståelig at de ikke salter hele løypa, når det blir såpass bra når de faktisk gjør det. De er urutinerte, sier han til TV 2.

– De burde snudd på startrekkefølgen

Hellner var for øvrig heller ikke fornøyd med utbyttet av sin egen innsats.

– Jeg gjorde et bra renn, men det er surt å bli nummer fire. Det er ingenting å glede seg over, sier han.

Hellners løypekritikk får støtte fra den norske leiren. Landslagssjef Trond Nystad mener også startrekkefølgen burde vært snudd på hodet.

– De med tidlig startnummer hadde en fordel. Johan Olsson tok muligheten og gikk et kjempeløp. Han ville vært høyt oppe uansett, men det er synd at de antatt beste ikke fikk de beste forholdene, sier han til NRK.

– De burde ha snudd på startrekkefølgen. Jeg er ikke enig i at man skal bli straffet for å være bra ranket i et VM, sier Nystad.

Northug: – Kunne gjerne vært løsere

Petter Northug lot seg likevel ikke lure til å kritisere VM-arrangøren.

I hvert fall ikke direkte.

– Jeg trives på løst føre, så for min del kunne det gjerne vært løsere. Hadde det vært enda løsere, så hadde vi gått gjennom til bakken og fått skikkelig tak. Vi får satse på varmere vær nå. Da får jeg føret mitt, sier Northug med et skjevt smil til NRK.