Storhamar sikret sølvplass i Get-ligaen 

Ydmyket Sparta foran hjemmepublikummet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sparta – Storhamar Dragons 2-5

Storhamar Dragons vant tirsdagens borteoppgjør 4-2 mot Sparta. Storhamar sikret seg dermed sølvplass i Get-ligaen med to kamper igjen på terminlista.

– Det er første gang jeg er med på å ta medalje for Storhamar, så det er veldig gøy, sier Storhamar-spilleren, Joakim Jensen, til TV 2 Sporten etter kampen.

– Vi klarer å følge planen bra, og vi utfører det vi snakket om at vi skulle klare. Vi sliter i andre periode hvor det er mye frem og tilbake, da tar Sparta over. Men vi rir av perioden, og i tredje syns jeg vi er bra, fortsetter tomålscoreren. 

– Veldig fornøyd
Trener for sølvvinnerne, Alexander Smirnov, var svært fornøyd etter å ha sikret edelt metall med to kamper igjen i ligaen.

– Det er bra, vi er veldig fornøyd. Alle jobber veldig bra i dag. Vi mister noen kontringer i andre periode og gjør enkeltfeil, som gjør at Sparta får noen sjanser. Tredje periode er veldig bra, sier Smirnov.

Sparta-trener Mikael Kvarnstrøm sier til TV 2 Sporten at kampviljen var stor, men at spillet ble for upresist.

– Det er mye slurv. Vi kommer ut med mye energi, og jeg tror at viljen til å vinne er stor, sier Kvarnström.

Storhamar med pangåpning
Halvannet minutt inn i første periode og bortelaget Storhamar noterer første for kvelden med Luke Moffatt. Sju utvisninger senere, er det samme resultat til første pause.

Sparta klarer derimot å utligne halvveis i andre periode med Jonas Karlsson. Bare sekunder senere dobler vertene med David Hellstrøm. Et fyrverkeri av en andreperiode avsluttes med et langskudd fra Patrik Baarnhielm, som utligner for Storhamar mot sin gamle arbeidsgiver, Sparta.

Storhamar liker seg best i ledelsen, og øker til 3-2 fem minutter ut i siste periode. Joakim setter sitt sjette mål mot Sparta denne sesongen, men Jensen nøyer seg ikke med det og dobler kveldens fangst sju minutter senere.

Sparta tar ut keeperen og gir alt for ekstraomganger på Sparta amfi. Det gir kontringsrom for Storhamar og Luke Moffat, som setter den femte for kvelden med sekunder igjen av full tid.

Stavanger Oilers vant ligaen allerede tre runder før slutt da de vant på hjemmebane mot nettopp Storhamar. Dragons ville derfor sikre sølvet mot Sparta Sarpsborg, som vokter tredjeplassen i ligaen.

Les saken: Her vinner Stavanger Oilers serien

Fremover skal Storhamar møte de to dårligst plasserte lagene i Get-ligaen Kongsvinger Knight og Manglerud Star før første kvartfinale i sluttspillet spilles fredag 6. mars.

Ps: Denne saken oppdateres!