VENDEPUNKTET: Liverpool-manager Brendan Rodgers har klart å få klubben på rett vei. Foto: Richard Sellers
VENDEPUNKTET: Liverpool-manager Brendan Rodgers har klart å få klubben på rett vei. Foto: Richard Sellers

Ekspert til TV 2: – Rodgers gikk hvileløst rundt på kjøkkenet om natten

På tre måneder har Liverpool-manageren gått fra å være desperat til å bli genierklært.

Se Liverpool-Burnley onsdag kl. 21.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Etter Liverpools 0-3-tap mot Manchester United i desember, så ting virkelig mørkt ut for Anfield-klubben. Laget hadde nettopp blitt slått av deres største rival, lå på 10. plass og like mange poeng skilte de fra fjerdeplass og nedrykk.

– Jeg husker jeg snakket med Rodgers, og han fortalte at han flere netter gikk hvileløst rundt på kjøkkenet i tre-fire-tiden om natten, og prøvde desperat å finne en løsning på problemene som stadig dukket opp, sier James Pearce til TV 2.

Pearce har jobbet i Liverpool Echo i over ti år og er den journalisten som følger klubben tettest.

– Fantastisk forvandling
Oppgjøret mot Manchester United ble bunnpunktet for et Liverpool i alvorlig trøbbel.

I kampen eksperimenterte Brendan Rodgers med en 3-4-2-1-formasjon. Kritikerne mente mannen, som syv måneder tidligere ble kåret til årets manager i Premier League, famlet i blinde og krevde hans avgang.

LIVERPOOL-EKSPERT: James Pearce. Foto: Twitter/@JamesPearceEcho
LIVERPOOL-EKSPERT: James Pearce. Foto: Twitter/@JamesPearceEcho

– Det var den første kampen hvor man så kreativiten og den offensive gnisten Liverpool hadde mistet.

Rodgers måtte tåle knallhard kritikk for hans taktiske bom mot erkerivalen, men var sta og fortsatte med sitt.

– Han fortjener skryt som i stedet for å droppe eksperimentet, trodde på det og fortsatte med formasjonen. Vi har sett fordelene av det, og det har vært en fantastisk forvandling. Han har svart kritikerne, sier Pearce.

Forsvarsgåten løst
Liverpool har nå plukket 27 poeng av 33 mulige poeng de siste elleve kampene, og har utviklet seg til å bli formlaget i Premier League. Laget har ikke sluppet inn mål på bortebane siden Old Trafford-kampen i desember- det er over 450 minutter med fotball. Til sammenligning slapp Merseyside-laget forrige sesong inn 1,7 mål i snitt borte.

På Anfield tillater man seg igjen å snakke om en topp fire-plassering.

– Det er definitivt realistisk. Det er ingen lag med mer fremgang og tro enn Liverpool for øyeblikket. Den gnistrende offensive fotballen er tilbake. Folk har ønsket å ha inn en forsvarsstrener, men Liverpool har nå holdt nullen i fem strake bortekamper for første gang på over 30 år, sier Liverpool Echo-journalisten.

– Can blir midtbanespiller
Pearce trekker frem Emre Can når det kommer til enkeltspillere som har løftet laget. Tyskeren ble i løpet av kort tid omskolert til midtstopper, og er i ferd med å bli en ny yndling på Anfield.

– Jeg har vært svært imponert av hans bidrag siden han kom inn mot Burnley på Boxing Day. Han har spilt en nøkkelrolle i laget. Han leser spillet godt, har god fysikk og er flink til å fordele baller. På lang sikt tror jeg vi vil se ham på midtbanen, avslører Pearce til TV 2.

– En fremtidig Liverpool-kaptein?

– Det er for tidlig å snakke om, men jeg forstår hvorfor folk gjør det. Han er fortsatt en ung mann, men neste sesong kan han være den dominerende spilleren på midtbanen, sier Pearce.

– Balotelli har en lang vei å gå
Onsdag kveld venter Burnley i en kamp hvor Mario Balotelli kan få muligheten. Mange Liverpool-supportere drømmer trolig om at det snart skal løsne for italieneren.

– Fansen er desperate etter at han skal gjøre det bra. Han har vært bedre de siste ukene, men det er fort gjort å overvurdere hans innvirkning på laget. 

– Kan Balotelli spille en avgjørende rolle resten av sesongen?

– Han har fortsatt en lang, lang vei å gå for å overbevise manageren. Alle vet at Rodgers liker at hele laget jobber og presser sammen, samtidig som det er høyt tempo og mye bevegelighet. Sånn er ikke Balotelli. Han vil ha ballen i føttene og gjøre ting på egen hånd. Han kan spille en rolle, men har langt igjen til å bli et førstevalg, sier Pearce.