DUM OG DUMMERE: Her kommer den falske Jim Carrey scenen under direktesendingen på tsjekkisk TV. Foto: Blesk TV
DUM OG DUMMERE: Her kommer den falske Jim Carrey scenen under direktesendingen på tsjekkisk TV. Foto: Blesk TV

Falsk Jim Carrey rundlurte den tsjekkiske filmbransjen

Den tsjekkiske filmbransjen ble lurt under sin årlige prisutdeling. Æresgjesten de trodde var Jim Carrey, var slett ikke den canadiske Hollywood-stjernen.

– Vi ble ofre for en utspekulert spøk, medgir Det tsjekkiske film- og TV-akademiet (CFTA) etter den pinlige episoden under utdelingen av årets Cesky Lev-priser.

Kledd i dress og med tversoversløyfe ble æresgjesten fra Hollywood hentet opp på scenen under seremonien, selv om enkelte nok undret seg litt over at han var så lite lik seg selv.

Mandag kunne avisen Blesk Prague avsløre at det slett ikke var Jim Carrey, men en viss Hari Zinhasovic fra et ikke navngitt land på Balkan som var på scenen.

At CFTA først nektet, og insisterte på at det virkelig var stjernen fra filmer som «Dum og dummere», «Masken» og «Ace Ventura» som hadde beæret forsamlingen med sitt nærvær, gjorde ikke flausen mindre. Etter hvert la de seg imidlertid langflate.

– Vi kommuniserte med den antatte Hollywood-stjernens agent og han kom med både livvakter og tolk, så det hele virket veldig profesjonelt og ingenting tydet på at det var noe lureri, understreker akademiet i en kunngjøring. (©NTB)