MAESTRO: Andrea Pirlo i aksjon mot Atalanta. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
MAESTRO: Andrea Pirlo i aksjon mot Atalanta. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE

Rekdal tipper Champions League

Tror Juventus slår Borussia Dortmund i gigantmøtet i Torino. Sjekk ekspertanalysen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TAPPARA - ÄSSÄT (LIIGA40) H: 1,60 U: 4,00 B: 3,65
Alexander Bonsaksen og Tappara er i god form. Fire seire og to tap i februar betyr at de har klatret til tredjeplass på tabellen. De tapte noe overraskende 4-5 for SaiPa hjemme lørdag, men er vanligvis meget hjemmesterke. De har syv seire på ti hjemmekamper i 2015. Ässät ligger nede på niende plass med 76 poeng, Tappara har 87. Ässät slo HIFK 4-2 hjemme på lørdag, men hadde seks strake tap før det. Fortsetter de med slik uttelling kan de få problemer med å nå sluttspill. Tappara er nok revansjesugne etter forrige hjemmetap, og de taper neppe to hjemmekamper på rad.

BRENTFORD - BLACKPOOL (CHAMPIONSHIP) H: 1,40 U: 3,75 B: 6,45
Brentford har vært litt ujevne i det siste, men har da også møtt lag som Watford, Charlton og Middlesbrough. Charlton har fått ny giv under ny manager, Watford var også i en god stim, og Middlesbrough seiler opp som opprykksfavoritter. Snudde trenden med 3-1 over AFC Bournemouth hjemme på Griffin Park sist. Her er ny hjemmekamp mot bunnlaget Blackpool, men de har kommet seg noe i det siste. De har spilt to uavgjort på rappen mot Notts Forest og Blackburn. Forest-kampen var en ellevill 4-4 kamp hvor Blackpool ledet 2-0, før det sto 3-3 etter 90 min. Forest scoret fem minutter på overtid, men Blackpool utlignet igjen i 97’ minutt med en mann mindre. Det viser at de har tæl, men møter et lag med opprykksambisjoner her. Brentfords venstreback Bidwell må sone karantene her, mens spissen Hogan er skadet. Blackpool er preget av både skader og sykdom, og kan mangle Maher (F), Nosworthy (F), Waddington (M), og Davies (A).

JUVENTUS - DORTMUND (CHAMPIONS LEAGUE) H: 1,90 U: 3,25 B: 3,55
Juventus er det suverent beste laget i Serie A, og leder med ni poeng på Roma nå til tross for at de to siste bortekampene har endt med poengdeling. Hjemme har ikke Juventus tapt en tellende kamp siden kvartfinalen i mesterligaen i 2013, da 0-2 for Bayern. Her kommer en annen tysk motstander, som endelig har fått sving på sakene etter å ha overvintret på siste plass. Marco Reus har skrevet ny langtidskontrakt uten utkjøpsklausul, og med tre strake seire ser alt mye bedre ut for Klopp og gjengen. Dortmund har bare åtte poeng opp til Europa League-plassene nå. Tre strake seire til tross, de har sluppet inn fire mål på de to siste kampene. Så gavmilde kan de ikke være her. Arturo Vidal kan spille her etter å ha blitt friskmeldt tidligere i uka. Dortmund håper å få tilbake Durm, Blaszczykowski, Hummels og Dudziak fra influensa.