I 2014 var han en av Europas mest ettertraktede midtbanespillere. Nå begynner man å frykte at karrieren kan være over. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
I 2014 var han en av Europas mest ettertraktede midtbanespillere. Nå begynner man å frykte at karrieren kan være over. (AP Photo/Ivan Sekretarev)

Frykter Strootmans karriere er over: – Jeg ser ingen vei tilbake

Tidligere Roma-lege ser ikke lyst på fremtiden for van Gaals «favorittspiller».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha løftet Roma opp fra asken og til tittelkamp, ble Kevin Strootman på rekordkort tid en uhyre populær spiller i den evige stad.

Men så røk korsbåndet. I mars 2014, bare måneder før han skulle til VM som kaptein.

Siden den tid har Roma nærmest stått stille i påvente av Strootmans comeback. Jubelen brøt ut da nederlenderen kom tilbake på banen 10. november, men to måneder senere gikk Strootman i bakken på ny.

Et snaut år etter skaden begynner man nå å frykte at karrieren står i fare.

Lege frykter karrierestopp

Etter rekonstruksjon av korsbåndet lider 25-åringen nå både av vevskader og bruskdannelse i kneet. 

Mario Brozzi, tidligere Roma-lege, ser ikke lyst på situasjonen.

Brozzi forklarer at denne typen skade kjennetegnes ved at kneet ikke lar seg bøye fullt ut, en konsekvens av at korsbåndet ikke er riktig posisjonert.

– Hvis det er slik, så ser jeg ingen vei tilbake for Strootman. Mitt inntrykk er at operasjonen ikke var vellykket, sier legen, som riktignok ikke har hatt en tilknytning til klubben på flere år. 

Van Gaals favoritt

Strootman er fortsatt ekstremt populær blant Roma-supporterne, som i lengre tid har fryktet at van Gaal ville legge et uimotståelig tilbud på bordet.

Det er nemlig en dårlig skjult hemmelighet at Louis van Gaal er stor tilhenger av den allsidige midtbanespilleren.

Med ny skade er det nå lite som tilsier at dette kommer til å skje, naturligvis uten at det skaper allverdens til glede.

– Verre enn den første

– Den andre skaden til Kevin var et hardere slag for meg enn den første, sa Strootmans mor nylig.

– Kevin hadde jobbet hardt for å komme tilbake på banen og vi var alle glade for at han hadde kommet seg tilbake på banen. Så var han nok en gang uheldig. Jeg så umiddelbart på ansiktet hans at det ikke var noe harmløst. Det er forferdelig at slikt skjer uten at man kan gjøre noe med det, fortsatte hun. 

Spilleren selv ble naturligvis også svært skuffet da omfanget av den nye skaden ble kjent.

– Arrvevet fra min første operasjon ble fjernet i dag, men dessverre ble det også avdekket bruskskade fra kampen mot Fiorentina. Jeg er ekstremt skuffet over at det nå vil ta mye lengre tid før jeg er tilbake på banen, skrev han på twitter 30.januar.

Siden den gang har det vært stille fra nederlenderen.