Kristoffer Ajer (16) er et av de største talentene i norsk fotball. Mandag herjet han på La Manga. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristoffer Ajer (16) er et av de største talentene i norsk fotball. Mandag herjet han på La Manga. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Supertalentet Kristoffer Ajer (16) kampens store spiller

Start så rødt før de våknet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med Gudmundur Kristjansson utvist og bare ti mann på banen snudde Start 0-1 til 2-1 for så å se Aalesund berge uavgjort helt på tampen av kampen på La Manga.

– En strålende 2. omgang fra vår side, oppsummerte unggutten som regisserte sørlendingenes snuoperasjon: 16 år gamle Kristoffer Ajer - for sikkerhets skyld med kapteinsbindet rundt overarmen etter pause.

– På 2-1 hadde vi sjanser nok til å øke ledelsen og avgjøre kampen. Aalesund var heldige som berget uavgjort.

Drømmer om utlandet, men ingen hast

Selv er unggutten meget tilfreds med å ha fått forsikringer om at Start akter å beholde ham, selv om han kunne løst de gul-svartes pengekrise mer eller mindre på egenhånd.

– Som de fleste på min alder drømmer jeg om en proffkarriere utenlands, men det har ingen hast, understreker den høyvokste midtbanedirigenten.

– Jeg kan vente både ett og to og tre år. For meg er Start og Tippeligaen en spennende utviklingsarena.

Ampert på La Manga

Bataljen på La Manga ble en meget amper affære, og Gudmundur Kristjansson fikk marsjordre etter gult nummer to like før sidebytte.

– Toskete av meg å begå en sånn forseelse når jeg hadde en advarsel fra før, innrømmet islendingen med det lange skjegget.

Det første gule fikk han da han skjøt frem brystkassen og hevnet AaFK-backen Akeem Latifus stygge behandling av Espen Børufsen.

– Heldigvis spilte vi bedre med ti enn med elleve, sa han spøkefullt etterpå.

– Jeg synes guttene leverte en heroisk innsats.

Innbytter Robert Sandnes brasset inn Starts utligning på akrobatisk vis etter at Mos hadde gitt Aalesund ledelsen med kneet/låret.

Hattrick-helten fra Brann-kampen, Matthias Vilhjalmsson, ordnet 2-1 for Start før Henrik Bjørdal løp fra de gul-svartes stoppere og sørget for at kampen endte uavgjort.