– Helsen ikke optimal for langrenn på toppnivå

Brun-Lie sliter med lungeproblemer og ønsker å gjøre andre ting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har andre ting jeg har veldig lyst til å gjøre og jeg føler ikke helsen er optimal for å drive med hva jeg driver med. Det er todelt: Jeg har lyst til å drive andre ting og har lunger som ikke fungerer på topp, sier Celine Brun-Lie til TV 2.

Brun-Lies lungeproblemer gjør at hun ikke får nok oksygen når hun belaster kroppen. Et problem hun har brukt mye tid på å finne ut av, men ikke klart å løse.

Les saken: Norsk VM-løper legger opp

– Jeg føler jeg har lett veldig mye for å finne ut hva som feiler meg. Vi har ikke funnet ut så mye. Jeg kunne sikkert gått flere sesongen som nå, hvor jeg går bra frem til jul, men får en smell etter det og sliter, sier 26-åringen, som skal avslutte karrieren med to verdenscup-løp og NM del to.

Oslo-løperen sier hun tok avgjørelsen om å forlate langrennsmiljøet rundt juletider, et miljø hun omtaler som unikt og noe hun vil savne.

– Først og fremst er det menneskene. Det er en prestasjonskultur som jeg tror er unik. Jeg jobber bare med mennesker som gir alt hver dag, iog det tror jeg ikke fins overalt. Så det kommer jeg til å savne.