Robin Shroot får gode skussmål etter overgangen til Sogndal. Foto: Sogndalfotball.no
Robin Shroot får gode skussmål etter overgangen til Sogndal. Foto: Sogndalfotball.no

– Utrolig at ingen Tippeliga-lag har sikret seg Robin Shroot

Engelskmannen omtales som en «ustoppelig goalgetter». Selv liker han ikke engelsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Med dette mannskapet og med denne spillestilen hadde vi aldri rykket ned fra Tippeligaen.

Det fastslår Sogndal-veteranen Ulrik Flo etter 2 x 45 og 3-1 mot opprykksklare Sandefjord på La Manga. For selv om Lars Bohinens gutter scoret det peneste målet, var det Sogndal som så ut til å høre hjemme på Norges høyeste divisjonsnivå.

– Langt mer aggressive og ballbesittende enn i fjor. Mye gøyere å spille fotball nå, fastslår stryningen bak Sogndals andre fulltreffer.

Den første signerte Robin Shroot, en uhyre spennende angriper som er ny i Sogndal etter en skadeforstyrret sesong i Ulsteinvik. I 2014 scoret 26-åringen fra London 16 mål på de 15 siste kampene.

– Helt utrolig at ingen Tippeliga-klubber fikk øynene opp for Robin Shroot, sier Victor Grodås, som har slått følge med den 26 år gamle londoneren fra Hødd til Sogndal. Sønnen til tidligere landslagskeeper Frode Grodås ble cupmester i 2012 og har sett den ene stjernen etter den andre forsvinne fra Ulsteinvik til Molde, Rosenborg, Vålerenga, Aalesund og Sandefjord.

«En ustoppelig goalgetter»

– Robin (Shroot) gikk skadet første halvdel av fjorårssesongen, men på høsten var han fenomenal. En ustoppelig goalgetter, fastslår Victor Grodås.

I januar i fjor var det meningen at Robin Shroot skulle spille Tippeliga-fotball for Sarpsborg08, men verken der, i Viking eller i Sandefjord ble det noen avtale for engelskmannen med en fortid i Stevenage.

– Han er vår desidert høyest gasjerte, men kom til Sogndal som Bosman-spiller, røper Eirik Bakke og gleder seg til fortsettelsen. Like overrasket som alle andre over at Robin Shroot «gikk under radaren» til klubbene i Tippeligaen og overbevist om at han kommer til å gjøre den store forskjellen for Sogndal i 2015.

Og spilleren selv?

– Jeg synes norsk fotball er spennende, og jeg er overbevist om at dette bare er begynnelsen på et eventyr.

Engelsk fotball har Robin Shroot begrenset sans for.

– Mulighetene for å realisere drømmene mine om spill i Europa er definitivt større her, røper den ambisiøse 26-åringen, som fort kan ende opp som toppscorer i OBOS-ligaen 2015.