FERNANDO ALONSO: Slippes ikke fra sykehuset etter krasjen søndag ettermiddag ennå. (Foto:James Moy/Scanpix)
FERNANDO ALONSO: Slippes ikke fra sykehuset etter krasjen søndag ettermiddag ennå. (Foto:James Moy/Scanpix)

Alonso slippes ikke fra sykehuset etter krasj

150 kilometer i timen rett i veggen uten å ta skade av det, ifølge laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Formula 1-utøveren Fernando Alonso må være igjen på sykehuset for flere tester etter han krasjet under testkjøring på søndag. Sebastian Vettel, som kjørte bak Alonso, omtaler krasjen som merkelig.

– Farten var lav, kanskje rundt 150 kilometer i timen, da han kjørte til høyre og inn i veggen, sier tyskeren ifølge BBC.

Laget opplyser at Alonso har fått en hjernerystelse, men at sjåføren aldri mistet bevissthet etter ulykken.

– Uhellet til Fernando er bare en av de tingene som skjer under testkjøring. Heldigvis er han i fin formen, men har hjernerystelse. Derfor må han være på sykehuset over natten, uttalte lagsjef i McLaren, Eric Boullier, til BBC søndag kveld.

Rapporter mandag kveld sier at Alonso ikke vil få varige mén, og Alonso publiserte selv et bilde hvor han smiler fra sykesengen. 

Usikker på hvorfor
Ulykken skjedde på Circuit de Barcelona-Catalunya hvor F1-sirkuset har holdt offisiell testkjøring helgen som gikk. Alonso ble fraktet med helikopter til sykehus og fikk CT- og MR-undersøkelser. Føreren som har vunnet VM to ganger ligger fortsatt på sykehuset etter krasjen, grunnen til uhellet vil ikke McLaren-laget uttale seg om.

– Jeg avkrefter at Fernando følte seg uvel i forkant av ulykken. Bilen hadde feste, det var svært mye vind og han kjørte i veggen. Resten er spekulasjoner. Data fra bilen viser at han byttet retning fra venstre til høyre, bremset og skiftet gir da det skjedde, sier Boullier.

Motorproblemer
Alonso forhandlet seg ut av kontrakten med Ferrari mot slutten av sist sesong, to år før den egentlig utløp. Grunnen skal ha vært at spanjolen hadde mer tro på McLarens motorpartner, Honda. I testperioden før sesongen har motoren dog vært et av hovedproblemene for McLaren, som har gitt det britiske laget færre mil på testbanen enn planlagt.

– Det har vært en tøff uke for hele laget, men vi kommer tilbake, sier Bouiller.
Formula 1-sesongen starter 15. mars i Australia.