Rikard Norling hadde liten grunn til å smile forrige sesong.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Rikard Norling hadde liten grunn til å smile forrige sesong.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Etterlengtet Brann-triumf

Brann slo Sarpsborg 1-0 på La Manga. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Matchvinner? Det kan du godt kalle meg. Det var i hvert fall jeg som dyttet sarpingen som laget selvmål.

Andreas Vindheim og resten av Brann-gjengen var i strålende humør etter 1-0 over Sarpsborg08 på La Manga. Selv om Amin Askar hadde sjansen til å øke til 2-0 på straffespark like før slutt, var rødtrøyenes seier av den litt heldige sorten.

– Men det var viktig å vinne. Og det var OERHÖRT viktig å holde nullen, vedgikk Brann-trener Rikard Norling etter endt dyst.

Svake i treningskampene

Den begredelige forestillingen med tre identiske baklengsmål før pause mot Start har påvirket stemningen og stresset alle involverte i Brann-systemet de siste dagene. Vinterens øvrige treningskamper har heller ikke gitt grunn til særlig optimisme før det historiske gjensynet med 1. divisjon.

– Med denne seieren får vi tilbake troen på det vi holder på med. 1-0 over et Tippeliga-lag gir arbeidsro og gjør at vi kan dra hjem fra Spania med litt senkede skuldre.

For Sarpsborg08 markerte kampen et tilbakeskritt sammenlignet med den friske forestillingen mot Sandefjord fredag, men verken trenerne Geir Bakke og Tom Freddy Aune eller spillerne tok nederlaget særlig tungt.

– Hadde jeg scoret på en av de to kjempesjansene mine før pause, ville det blitt en helt annen kamp, konkluderte tomålshelten fra Sandefjord-dysten Martin Wiig. Lagets bestemann, den danske midtbanestrategen Steffen Ernemann, sa det slik:

– Brann lå kompakt og gjorde det vanskelig for oss. Vi ble nok litt overrasket etter den skrøpelige innsatsen deres mot Start torsdag.