Derfor vil Sondre Lerche helst krangle mer med musikerkollegene

The Voice-mentoren kaster hanskene. Se video!

Fredag kveld er det klart for årets tredje blind audition-program i The Voice.

Så langt i sesongen har seerne sett mentorene Espen Lind (43), Hanne Sørvaag (34), Yosef Wolde-Mariam (36) og Sondre Lerche (32) begi seg ut i temmelig opphetede diskusjoner foran TV-kameraene.

Singer-songwriter Lerche forteller til TV 2 at han med glede har registrert at tonen er langt vassere i årets sesong.

– Vi kjenner hverandre bedre i år. Jeg har jobbet med alle tre og har prøvd å etablere en intensjon om at alt er lov og at ingenting skal tas personlig, for det er gøyere, gliser han.

Se intervjuet med en sprudlende Lerche ovenfor!

– Bruker hverandres såreste punkt

Lerche mener tonen mellom mentorene definitivt har godt av en god dose harselering.

– Jeg synes det er mye morsommere når vi er litt drøye med hverandre. Ikke bare fordi vi skal vinne artistene, men fordi det er gøy å være med på et program og lage underholdende situasjoner der vi både kan bruke våre styrker og våre såreste punkt, og det er derfor vi her her. I tillegg til en eller annen ekspertise vi forhåpentligvis har, sier han.

32-åringen, som står bak låter som «Two Way Monologue», mistenker at årets sesong blir den mest oppsiktsvekkende så langt.

– Jeg prøver å kaste hanskene. Og alt går så lenge det ligger respekt i bunnen. Jeg tror det blir den drøyeste og mest intense runden i alle fall! Vi har allerede hatt ganske opphetede øyeblikk. Alt er lov og folk for høre det hvis de bruker de samme, sleipe triksene om igjen.

«Idiotiske» egoer: – Det er helt patetisk!

Dersom en deltaker får flere enn én mentor til å snu seg, er det sangeren som bestemmer hvilket lag han eller hun vil være på. 

Lerche forteller at det gjerne svir litt de gangene man ikke blir valgt. 

– Du vet, vi artister har store egoer. Det er klart at egoet skal ha sitt når vi sitter i den stolen. Når du har tapt artister i disse rundene der du må by deg fram ... Hvis du har tapt et par på rad, svir det litt ekstra og da trenger egoet den boosten for å komme seg videre i livet. Det er synd å si, det er helt patetisk, men sånn er det,  sier han i videoen du kan se øverst.

– Vi har kommet såpass langt i våre egne karrierer, og det er ikke uten grunn. Du må ha et litt idiotisk ego som skal ha sitt og det er en liten boost når du vet at de kan velge mellom Yosef, Espen og Hanne og så velger de meg. Eller de gangene det går til helvete og de ødelegger karrieren sin ved å velge Espen eller Yosef eller Hanne, fortsetter han lattermildt.

– Hører bare gode sangere

Blant deltakerne som har målbundet mentorene i sesongens første to programmer, er England Brooks-Ellingsen (58) som ble rørt til tårer av mentorenes tilbakemeldinger og Nicoline Berg Kaasin (25) som imponerte med en feilfri Katy Perry-tolkning. 

Også Nina Ugland (18), som viste fram stemmeprakten i første program, trekkes fram som et høydepunkt.

– Vi trodde alle at Nina var 50 år gammel da vi satt med ryggen til. Men hun er 18 og sang med en autoritet, i tillegg til at hun tok veldig mange sjanser i fraseringen. Hun gjorde ting som det er helt uhørt at en 18 år gammel sangerinne skal gjøre, mener Sondre.

Mentoren er takknemlig for det høye nivået som så langt har preget sangkonkurransen. 

– The Voice er annerledes fordi vi bare hører gode sangere. Vi kaster ikke bort tiden på folk som trenger å finne greien sin. Vi får servert det beste.

Vil gi tilbake

I år er tredje gang Lerche er med på The Voice. Han forteller at han ikke var i tvil om at han skulle takke ja til nok en sesong.

– Jeg synes det er veldig gøy og for meg er det et veldig fint avbrekk fra min egen karriere. Nå har jeg nettopp hatt et vanvittig intenst år med turné og plateutgivelse og all aktivitet rundt det som har gått veldig bra. Så jeg har mye ny inspirasjon å dele. For meg er det herlig å også kunne gi litt energi tilbake til folk som er i begynnelsen av noe som kan bli en lengre karriere.

Se The Voice fredager klokken 20.00 på TV 2.