Svensk legende: – Kult at Northug er en «bad boy»

Se, Petter Northug har en svensk tilhenger!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FALUN (TV 2): Torgny Mogren føyer seg inn i rekken av svenske langrennslegender, med to VM-gull på femmila på 90-tallet. Men i motsetning til Gunde Svan og Thomas Wassberg, som har rettet krass kritikk mot Petter Northug, ønsker ikke Mogren å havne på «haters»-lista til den norske langrennsyndlingen.

– Jeg syns det er bra at noen opprører litt. Han er en fantastisk skiløper, og det er utrolig sterkt å komme hit og ta to gull etter den vanskelige perioden han har vært gjennom, sier Mogren til TV 2.

– At han er en «bad boy» i skisporten, syns jeg bare er kult.

Mens Wassberg var kritisk til at Northug skulle gå teamsprinten, og ikke trodde nordmannen ville takle to renn på to dager, har Svan gått så langt som å påstå at Northug setter seg selv over loven, og rettet krass kritikk mot at 29-åringen så godt som aldri hjelper til med å dra feltet. Det er heller ingen hemmelighet at flere svensker er meget opprørte over Northugs stadige påfunn på oppløpet.

FEMMILSKONGEN: Torgny Mogren har to VM-gull fra 50 kilometer. Her i aksjon i Holmenkollen i 1998.
Foto: Lise Åserud, NTB / SCANPIX
FEMMILSKONGEN: Torgny Mogren har to VM-gull fra 50 kilometer. Her i aksjon i Holmenkollen i 1998. Foto: Lise Åserud, NTB / SCANPIX

– Så lenge man ikke går over streken, syns jeg det er kult. Man kan jo bli litt lei av det. Det er kulerer om han legger inn et lite opphold før han fornedrer de svenske løperne på et oppløp igjen. Men innimellom er det bare kult, mener Mogren.

Syns du Northug noen ganger går over streken?

– Noen ganger har jeg vært litt skeptisk, men som regel er det kult. Han både opprører og gleder, og det gir mye omtale til idretten. Langrennssporten har nok bare godt av det.

Hvordan vil dere reagere om han finner på noe på oppløpet i Falun?

– Mange vil bli opprørt, men så lenge han ikke gjør noe stygt, syns jeg det er kult og kan leve helt fint med det, sier Mogren.