IMPONERTE: Alexander Tettey imponerte da Norwich banket Watford. Foto: Jon Buckle/PA Wire.
IMPONERTE: Alexander Tettey imponerte da Norwich banket Watford. Foto: Jon Buckle/PA Wire.

– Tettey blant banens beste

Les alt om den 26. runden i Championship og se høydepunktene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubbene i Championship går nå inn i en svært viktig periode med fem serierunder i løpet av 14 dager. Den første av de fem rundene ble spilt i helgen, og som vanlig fikk man servert både mange mål og overraskende resultater.

Fredag kveld tyvstartet Wigan Athletic og Charlton Athletic runden med en interessant bunnkamp på DW Stadium. Wigan tok sin første seier for året noen dager i forveien, og hadde et håp om å bygge videre på den seieren når Charlton kom på besøk. Dessverre for Wigan-fansen endte det hele med et skuffende 0-3-tap, og Wigan står fortsatt uten hjemmeseier siden august.

På lørdag fikk Wigan-fansen enda en nedtur da bunnrival Brighton & Hove Albion tok en sterk seier hjemme mot Birmingham City. Brighton gikk opp på 34 poeng, og dermed har Wigan fått en luke på hele ni poeng opp til trygg plass på tabellen. Det ser mørkt ut for Uwe Röslers tidligere klubb, som kunne trøste seg med at de to andre lagene på nedrykksplass, Millwall og Blackpool, begge spilte uavgjort.

I toppen av tabellen ble Derby County rundens store vinner. De lå under både 0-1 og 1-2 hjemme mot Sheffield Wednesday, men to scoringer av midtstopper Jake Buxton og et sent straffespark fra innleide Darren Bent sikret tre viktige poeng for The Rams. Av de seks øverste lagene på tabellen var det bare Derby og Norwich City som unngikk tap denne helgen.

Norwich har fått en kraftig oppsving etter den talentfulle manageren Alex Neil kom til klubben. Den 33 år gamle skotten har nå ledet Norwich til fire strake seire, og bare én av de åtte kampene Norwich har spilt under Neils ledelse har endt med tap. Alexander Tettey var en av banens beste spillere og fikk spille hele kampen da Norwich vant 3-0 borte mot Watford på lørdag, og nå har kanarifuglene bare fire poeng opp til opprykksplass.

Middlesbrough var serieleder foran helgens serierunde, men ble vippet ned fra tronen etter et overraskende tap hjemme mot formsterke Leeds United. Helt fra første spark på ballen var det enveiskjøring på Riverside Stadium, men på en eller annen måte klarte ikke Boro-spillerne finne nettmaskene.

Rundt hundre nordmenn hadde reist med Ipswich Towns norske supporterklubb til Portman Road for å se sitt favorittlag i aksjon mot Reading. De fikk se Jonathan Parr bli byttet inn med en liten halvtime igjen å spille, men han kunne ikke forhindre et skuffende 0-1-nederlag.

Joshua King var tilbake på benken for Blackburn Rovers, og i likhet med Parr fikk han også en skuffende ettermiddag. Han fikk en liten halvtime på banen da Blackburn spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Blackpool, og klarte aldri true Blackpool-målvakt Joe Lewis.

Rundens spiller: Marco Silvestri (Leeds United)
Leeds United-målvakt Marco Silvestri hadde tatt på seg tigerdrakten foran lørdagens kamp mot Middlesbrough, og leverte tigersprang på løpende bånd da Leeds vant 1-0 på Riverside Stadium. Boro pepret Leeds-buret med avslutninger, men hver eneste gang hindret Silvestri ballen fra å havne i nettmaskene. Silvestri ble nok hyllet av sine medspillere i garderoben etter kampen etter å ha levert det som muligens har vært sesongens beste keeperprestasjon så langt.

Rundens scoring: Michail Antonio (Nottingham Forest)
Det ble scoret 36 mål i helgens runde, og det flotteste målet sto Forest-vingen Michail Antonio for. På stillingen 1-0 til Forest over Bolton Wanderers mottok han ballen på egen banehalvdel, før han deretter løp gjennom hele Bolton-forsvaret og avsluttet med å skyte ballen knallhardt i mål.

Rundens filming: Wes Hoolahan (Norwich City)
Natt til mandag var det duket for Oscar-utdeling i Hollywood, og lørdag ettermiddag leverte Norwich-spiller Wes Hoolahan et sent bidrag til prisutdelingen. Etter et par tekniske detaljer kastet han seg i bakken innenfor sekstenmeteren til Watford på komisk vis, og dommeren valgte å gi straffespark. Ifølge Watford-spiss Troy Deeney skal Wes Hoolahan senere i kampen ha innrømmet at han filmet.

Rundens omskolering: Emile Heskey (Bolton Wanderers)
Emile Heskey scorer kanskje ikke veldig mange mål, men er likevel kjent som en tøff spiss. På lørdag ble han nødt til å trø til på stopperplass da lagkamerat Matt Mills ble utvist like etter pause. Det gikk ikke spesielt bra, og hans involvering på 4-1-målet til Forest viste tydelig at Heskey ikke var helt komfortabel i sin nye posisjon.