Jimmy Fallon skryter av oldefaren fra Fredrikstad

Jimmy Fallon (40) er evig takknemlig for at en ung nordmann i 1910 dro til Amerika for å søke lykken.

– Hei, Norge! Det kommer en ny norsk TV-kanal snart, som heter TV 2 Humor.

Oldefar fra Fredrikstad

Slik starter talkshowstjernen Jimmy Fallon (40) sin videohilsen til det norske folk i forkant av åpningen av den nye kanalen TV 2 Humor den 2. mars. Her benytter han også anledningen til å snakke om sine norske forfedre.

– Jeg er faktisk litt norsk, det er sant. Min bestefars etternavn er Hovelsen – så dette er nesten som å komme «hjem», forteller en stolt Fallon.

Fra plankebyen til «The Big Apple»

Fallon har mesteparten av sin slekt fra Irland, men på nettsiden Irishamerica.com kan man lese at Jimmy Fallons oldefar var fra Fredrikstad.

I 1919 reiste den unge Hans Hovelsen fra plankebyen for å søke lykken i USA.

Giftet seg med Mary

Her traff han etterhvert Mary Frances «May» Driscoll, som hadde blitt enke da hun var 40 år. Kanskje var det gjennom sin egen søster, som var gift med en nordmann, at Mary traff havnearbeideren Hans.

De to giftet seg i 1920 og fikk to døtre sammen, og det var den yngste av de to, Gloria Rose, som til slutt ville bli Jimmy Fallons bestemor.

SNL: Jimmy Fallon med kollega Tina Fay i Saturday Night Live i 2003.
SNL: Jimmy Fallon med kollega Tina Fay i Saturday Night Live i 2003.

Imitasjonsgeni

Jimmy Fallon ble født i 1974 i Brooklyn, New York og viste tidlig tegn på at han ønsket å bli komiker.

Etter å ha underholdt familien og naboene med sine kjendis-imitasjoner bestemte moren seg for å melde ham på en imitasjonskonkurranse på Bananas Comedy Club i New York.

Jimmy vant konkurransen og etter endt skolegang reiste han rundt og underholdt på standup-scener over hele landet og ble snart kjent for sine treffende imitasjoner av kjendiser. I 1998 fikk han plass i det anerkjente satireprogrammet Saturday Night Live og ble allerede året etter et fast medlem.

Etter en rekke filmroller på 2000-tallet fikk han tilbud om å overta The Tonight Show etter Jay Leno i 2013, et legendarisk talkshow som blant annet ble ledet av Johnny Carson (1962-1992).

Fallon på TV 2

SEINFELD: Jimmy Fallon i samtale med komikerlegenden Jerry Seinfeld. Foto: Scanpix
SEINFELD: Jimmy Fallon i samtale med komikerlegenden Jerry Seinfeld. Foto: Scanpix

The Tonight Show med Jimmy Fallon kan du allerede se på TV 2 Sumo, og programmet vil bli ett av de store trekkplastrene når landet får sin første kanal for humorprogrammer, TV 2 Humor, den 2. mars.