TAPPER: Manchester City-kaptein Vincent Kompany holder motet oppe, selv om han vet at en scoringslysten Lionel Messi venter på tirsdag. Foto: AP Photo/Jon Super
TAPPER: Manchester City-kaptein Vincent Kompany holder motet oppe, selv om han vet at en scoringslysten Lionel Messi venter på tirsdag. Foto: AP Photo/Jon Super

Kompany før Barcelona-møte: – Tøffere å møte Stoke

Vincent Kompany skjelver ikke i buksene før møtet med den spanske giganten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City har så langt ikke løst Champions League-koden. I fjor røk tok de seg riktignok videre fra gruppespillet, men kom til kort mot Barcelona i åttedelsfinalen.

På tirsdag kan de få revansje og kvitte seg med Champions League-spøkelset som har hjemsøkt klubben.

Første hinder er Barcelona i det som blir en reprise av fjorårets åttedelsfinale. Men Vincent Kompany ser ikke for seg at utslagsrunden får samme utfall dette året.

– Vi ønsket å spille mot dem. Det er den fjerde gangen på ett år. Det er ingenting nytt å frykte, det dreier seg om at hele laget må prestere på et høyt nivå, sier Kompany ifølge ESPN. 

Sammenligner med Stoke
I likhet med i fjor spilles den første kampen på Etihad. Etter to oppgjør tok Barcelona seg videre med 4-1 sammenlagt, men til tross for at Neymar og Lionel Messi nå utgjør en fryktet en trio med Luis Suárez, mener Kompany han tidligere har vært ute for tøffere utfordringer. Kapteinen har nemlig vært på Britannia en kald vinterkveld.

– Selvfølgelig er de et spesielt lag med spesielle spillere. Mulighetene deres ligger ikke i å skade deg gjennom hele kampen - du kan ha tøffere kamper når du drar til Stoke. Det handler om at Barcelona kan avgjøre en kamp på ett sekund. De har flere spillere enn noe annet lag som kan avgjøre kamper på egen hånd, sier Kompany.

– Formen vil avgjøre
De lyseblå fra Manchester City viste positive tegn i gruppespillets avsluttende faser. Manuel Pellegrinis menn slo Bayern München og Roma de to siste kampene. Nå venter klubben som har vunnet turneringen tre ganger på mindre enn ti år.

– Man håper at man kan slå dem på en god dag, men jeg tror det samme gjelder for oss som for dem- alt dreier seg om man har en god dag og hvem som er i form.

Manchester City har aldri tidligere kommet seg til en kvartfinale i Champions League. Til tross for at det er et av verdens beste lag på motsatt banehalvdel, mener han dette er deres beste mulighet til å skape en klubbrekord.

– Klubbens historie viser at vi de siste seks årene har gjort fremgang. Det er kun et spørsmål om tid, sier Kompany.

Tirsdagens andre oppgjør i Champions League er mellom Juventus og Borussia Dortmund.