FLERE GULL? Petter Northug og Finn Hågen Krogh tok gull sammen på lagsprint. Det kan bli mer suksess på stafetten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FLERE GULL? Petter Northug og Finn Hågen Krogh tok gull sammen på lagsprint. Det kan bli mer suksess på stafetten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Røper at Krogh er høyaktuell for Norges stafettlag

- Han er et veldig godt kort i kortstokken, sier Vidar Løfshus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV 2): Kombinasjonen av en nord-trønder og en same viste seg å være dynamitt på søndagens lagsprint. Tonen ble satt allerede på morgenen før konkurranse. Da hørte Northug ganningen til Finn Hågen Krogh. Duoen gikk styggfort fra start, og seieren var nesten sikret da Krogh sendte Northug ut på siste etappe.

Det kan Krogh fort få lov til å gjøre igjen. Sykdommen til Martin Johnsrud Sundby gjør at Tverrelvdalens store sønn er høyaktuell for en plass på stafettlaget. Og med den formen Northug er i, blir det trolig mer joik i dagene fremover.

– Finn Hågen er helt klart aktuell for en etappe der. Han kan gå både første, andre, tredje og fjerde etappe. Krogh er veldig allsidig, kanskje nesten like allsidig som Petter Northug. Han er et veldig godt kort i kortstokken når vi skal ta ut stafettlaget, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Petter Northug er klar på at Krogh bør gå.

– Finn Hågen Krogh får store opplevelser på langrennsarenaen fremover. Hvis det er en som skal ta over ankeretappen i fremtiden, så gir jeg den fra meg til Krogh. Han kommer ikke til å gjøre noen feil. Han er utlært og skolert, sier Northug og legger til:

– Han beviste at han er i god form i går. Han ligger best an til å få gå 3. etappe, i hvert fall hvis Martin ikke går, sier mosbyggen.

Krogh er svært lysten på å gå stafett.

– Målet mitt er å få gå stafetten. Men jeg vet at vi er mange gode som kjemper om plassen, sier han.