Tippeligaen tilbake på TV 2

Samler igjen norsk fotball under én paraply.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LES OGSÅ: TV 2 kjøper C More 

Med TV 2s oppkjøp av C More er hele Tippeligaen tilbake hos kanalen.

C More sikret seg rettighetene til hoveddelen av norsk fotball i 2011, uten at TV 2 fikk anledning til å delta i budkrigen. Totalrammen for avtalen den gang var på rundt 1,4 milliarder kroner.

C More Sport i Norge besitter rettigheter for seks av åtte kamper fra Tippeligaen til 2016, samt internasjonale rettigheter innen blant annet spansk og italiensk fotball, ishockey, tennis, golf, motorsport, riding og ekstremsport.

Når alle kampene nå samles hos TV 2, ønsker kanalen å utvikle samarbeidet og produktet videre og gi alle tilhengerne som følger fotballen, og som ser frem til Tippeliga-starten i april, et enda bedre samlet tilbud.

– Nå kommer norsk fotball hjem. Så enkelt er det, sier sports- og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther.

C More sender seks av åtte kamper fra hver Tippeliga-runde, mens TV 2 fra før har rettighetene til de to resterende kampene.

– Alle vet at når vi overtar en rettighet, så gir vi full gass og lager et redaksjonelt produkt av høyeste klasse. Dette vil seerne og klubbene merke. Vi har gjort det med OL, sykkel og engelsk fotball. Nå skal vi gjøre det med norsk fotball for andre gang, sier Årsæther.

Han garanterer at norsk fotball vil få et løft etter dagens eierskifte.

– Norsk fotball i de to øverste divisjonene vil nå bli mye mer synlig og redaksjonen står med piggskoene på, slår sports- og nyhetsredaktøren fast.

Også administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 omtaler avtalen som positiv, både for TV 2 og for seerne.

– Vi er glad for at TV 2 igjen får muligheten til å tilby det norske folk alle kampene i Tippeligaen, sier Sandnes.

TV 2 vil straks det lar seg gjøre, og hvis/når avtalen er endelig, kommunisere detaljer.

Allerede nå er det imidlertid klart at det ikke foreligger planer om prisendringer.

Det er også klart at de første rundene i Tippeligaen vil gå som avtalt og kommunisert ut til forbrukerne.

TV 2 bestemmer nå selv hvilke kanaler Tippeligaen og eksempelvis de spanske kampene vil gå på fremover. Dette vil bli kommunisert ut når oppsettet er klart.

C More-kanalene digitalt vil legges inn under TV 2 Sumo.