Kallas samboer: – Det kan være vanskelig å få kontakt

Få innblikk i Charlotte Kallas unike oppvekst og liv i TV 2-dokumentar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Charlotte Kalla har utviklet seg til å bli et av de virkelig store navnene i svensk idrett, og ikke minst et av deres store medaljehåp i Falun-VM. I en dokumentar TV 2 har laget er 27-åringen åpenhjertig og forteller at forventningspresset fortsatt påvirker henne. Derfor blir familien ekstra viktig.

– Det er mange som bedømmer meg for resultatene jeg gjør i skisporet. Da er venner og familie veldig viktig. De er flinke til å påminne meg om hvorfor jeg er bra, selv uten at jeg kjører fort i sporet, sier Kalla.

Her ser du dokumentaren fra klokken 10.00. 

I den 18 minutter lange dokumentaren blir man med 27-åringen hjem til Tärendö, hvor skiesset har gjort grovarbeidet for å bli en av Sveriges store yndlinger. Kalla viser blant annet frem skolen hun gikk på og garasjen hvor hun og farfaren la planen for skitrening. Man møter også hennes farfar- mannen som beskrives som den viktigste for hennes skikarriere. Både pappa og bestefar Kalla kommer til bobilen under visningen.

Stablet planker
Selv skistjernen har vært nødt til å gjøre harde tak utenfor skiløypa i hennes yngre dager. Kalla viser frem stedet hun jobbet da hun var yngre, hvor det som sto på planen var å stable planker. Om det var en suksessoppskrift vites ikke, men Kalla mener det gjorde positivt utslag.

– Det ga bra trening, sier hun.

Innblikk i familieliv
Dokumentaren gir også et innblikk i hva samboeren Anders Svanebo har betydd for henne. De to trener til tider sammen, men samboeren innrømmer at konkurransejaget gjør at forholdet er noe utenom det vanlige.

– Iblant kan det være vanskelig å få kontakt. Hun er så fokusert på det hun gjør, sier han.