KJØPER GIGANTRIVAL: Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Nå blir han også sentral i C More. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
KJØPER GIGANTRIVAL: Olav T. Sandnes er sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. Nå blir han også sentral i C More. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix

TV 2 kjøper C More Norge

Enighet om storavtale.

TV 2 AS og Bonnier-selskapet C More Entertainment AB er blitt enige om at TV 2 overtar den norske delen av C More Sport og inngår en langsiktig og eksklusiv avtale om salg og markedsføring av C More Film i Norge. Alle C More Norges rettigheter innen sport inkluderes i handelen.

TV 2 overtar alle forpliktelser C More Norge har i det norske markedet. Det betyr at alle distributørene vil kunne videreføre C Mores sports- og filmkanaler til seerne som tidligere.

Overtakelsen må godkjennes av Konkurransetilsynet. Inntil godkjennelse foreligger, vil TV 2 og C More opprettholde sine uavhengige salg av film- og sportsprodukter som tidligere.

Adm. Dir./Sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 omtaler avtalen som positiv, både for TV 2 og for seerne.

– Vi ser frem til å forvalte og videreutvikle alle de attraktive og gode rettighetene vi nå overtar. Gjennom avtaler med alle de sentrale distributørene og TV 2 Sumo vil alle norske seere få tilgang til dette innholdet, sier Sandnes.

– Samarbeidet mellom C More og TV 2 i Norge vil skape bedre forutsetninger for en bærekraftig løsning i et konkurranseutsatt medie- og tv-marked i stor forandring. Et marked som ikke lenger bare er nasjonalt eller nordisk, men stadig mer globalt. Avtalen og samarbeidet fører til at det nå blir enklere for norske forbrukere å oppdage C Mores sterke premiumprodukt, sier Manfred Aronsson, VD i nordiske C More Entertainment AB.

I tillegg til at TV 2 nå kan tilby seerne populære serier og ferske filmer, er Sandnes ekstra tilfreds med at hele den norske Tippeligaen er tilbake hos TV 2.

– Vi er glad for at TV 2 igjen får muligheten til å tilby det norske folk alle kampene i Tippeligaen, sier Sandnes.

Han varsler at TV 2 ønsker å bidra til et nytt løft for norsk fotball, og vil utvide og ytterligere satse på den redaksjonelle dekningen av fotballen når TV 2 nå kan presentere et komplett tilbud av Tippeligaen.

– Vi ser frem til et tett og konstruktivt samarbeid med norsk fotball både på klubb- og forbundsnivå. Ved at alle kampene samles hos TV 2 kan vi utvikle samarbeidet og produktet videre og gi alle tilhengerne som følger fotballen og som ser frem til Tippeligastarten i april et enda bedre samlet tilbud, sier Sandnes.

TV 2 tar opp konkurransen
Google er i ferd med å bli den største reklamebæreren i det norske markedet med YouTube som den største aktøren på den reklamebaserte delen av nettTV-markedet. Samtidig har Netflix tatt tetposisjonen for video-streaming over internett. Utviklingen i markedet viser også at stadig flere ressurssterke multinasjonale selskaper tar andeler i det norske tradisjonelle TV markedet.

– Konkurransen om rettigheter i det norske markedet fra store internasjonale giganter som Discovery, Netflix og HBO blir stadig tøffere. TV 2 ønsker, som en sentral norsk aktør, å bli mer konkurransedyktig på nettopp det innholdet som vi nordmenn er opptatt av, sier Sandnes. Med kjøpet av C More Norge styrker vi oss i denne kampen og vil sikre tilgangen til interessante rettigheter til det norske publikum.

– Vi ser frem godt og utvidet nordisk samarbeid med C More og våre øvrige nordiske partnere noe som er en stor fordel i konkurransen med store globale aktører, sier Sandnes.

Fakta
C More Norge distribueres gjennom Canal Digital Parabol, Canal Digital Kabel, Altibox, Get, RiksTV og NextGenTel.

I dag har C More Norge tre produktpakker som tilbys norske forbrukere med til sammen 14 kanaler. Det er C More Total, C More Sport og C More Film. C More tilbyr også kanalene på nett-TV gjennom C More Play.

C More Film forvalter rettigheter for film og serier fra:
• Paramount (Transformers: Age of Extinction, Noah)
• MGM (Hercules, 22 Jump Street)
• 20th Century Fox (The Grand Budapest Hotel, The Other Woman, Boktyven, X-Men: Days of Future Past, Rio2)
• Warner (Gangster Squad, Den store Gatsby, The Hangover 3, Man of Steel og tv-serier: Gotham)
• Svensk Filmindustri (Astrid Lindgrens favoritter som Pippe, Emil, Ronja Røverdatter)
• Nordisk film (verdenspremiere på 8 nye Beck-filmer: Rom 302, Familien, Sykehusmordene, Invasjonen)
• Universal (Zero Dark Thirty, Le Miserable, Oblivion)
• Sony (Django Unchained, Parkland)
• HBO inkl Cinemax (Game of Thrones, Girls, Banshee, Veep, True Detective)
• AMC/Sundance TV (The Red Road, Turn)
• Showtime (Shameless, House of Lies)

C More Sport i Norge besitter rettigheter for seks av åtte kamper fra Tippeligaen, samt internasjonale rettigheter innen fotball, ishockey, tennis, golf, motorsport, riding og ekstremsport.

C More Film – 6 kanaler: C More First, C More Hits, C More Emotion, C More Action, SF-kanalen, C More Series (+ HD-kanaler på First, Hits og Series)
C More Sport – 8 kanaler: C More Fotball, C More Live, C More Live 2, C More Live 3, C More Live 4, C More Tennis, C More Hockey, C More Extreme (+ HD-kanaler på alle untatt Tennis og Extreme)