Northug om Johnsrud Sundby: – Hadde vært gal om jeg trente like mye

Men VM-kongen forsvarer sin syke landsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FALUN (TV 2): Martin Johnsrud Sundby har gjort absolutt alt han kan for å sikre suksess i Falun etter et skuffende Sotsji-OL som endte med én eneste bronse.

30-åringen la ned enorme mengder treningstimer før sesongen, og valgte også å legge inn en hard treningsperiode etter seieren i Tour de Ski, men 40 timer på kun ti dager.

Foreløpig ser oppskriften ut til å være mislykket. Johnsrud Sundby er syk, og har ennå ikke kommet seg til Falun. Det er usikkert om han i det hele tatt vil blir frisk nok til å konkurrere.

Samtidig nyter Petter Northug stor suksess i de svenske løypene, og har sikret to gullmedaljer for Norge. Han har fulgt en helt annen oppskrift enn Johnsrud Sundby, og trent mye mindre etter Tour de Ski.

– For meg hadde det vært galskap. Det hadde ikke fungert. Men for Martin fungerer det, sier Northug til TV 2.

–Men han er jo ikke her ...

– Sykdom kan komme. Man kan være uheldig. Martin trener mer enn meg og har hatt suksess med det. Han tåler mye. Jeg må gjøre det på min måte, sier 29-åringen, som håper Johnsrud Sundby snart kommer til Falun.

– Jeg håper å få gå en stafett med Martin. Vi trenger han på laget både på stafetten og femmila, så vi får krysse fingra og håpe han kommer seg på beina. Han kan bli vår redningsmann den siste uka her, sier Northug.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier Sundby føler seg bedre nå.

– Det er fremgang. Det lettet litt i går. Det er håp om at han kommer i løpet av uken. Nå kommer Knut Gabrielsen til VM-byen i dag. Han besøkte Martin i går kveld, sier Løfshus.