Northug etter to VM-gull: – Nå slipper jeg å ta bussen

Privatlagsløperen kan glede seg over saftig gullbonus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FALUN (TV 2): Petter Northug var en svært lettet mann etter å ha innfridd på VM-sprinten, og vunnet sitt første gull i Falun. Da gull nummer to kom på søndagens teamsprint, var gledestårene tørket og erstattet med det velkjente gullgliset. Spydige gloser om Gunde Svan og andre "haters" kom på rekke og rad.

Og Northug blir nok ikke mindre fornøyd over egne VM-prestasjoner når han sjekker bankkontoen. Manager Are Sørum Langås kan bekrefte at skikongens sponsorer betaler meget godt for gullmedaljene.

– Blir Petter en rik mann av dette VM?

– Ja, han blir vel det. Det er først og fremst resultatet som er fokus, men når de kommer, og du går inn til gull, er det lukrativt å være skiløper, forteller Sørum Langås til TV 2.

– Majoriteten av sponsorinntektene er fastsummer, men i de fleste er det også en resultatbasert bonus.

Northugs manager vil ikke gå inn på konkrete summer, men på spørsmål om det er godt opp i million-klassen, smiler han lurt.

Northug selv sier han er mest fornøyd med å innkassere flere av Falun-VMs maskotbamser.

– Jeg har fått med meg to ugler og det er jeg fornøyd med. De skal få hedersplass i stua, sier Northug til TV 2.

29-åringen må som kjent klare seg uten førerkort i lengre tid etter fyllekjøringsskandalen, og sa i høst at han har planer om å ta bussen bare for å få med seg kampen mellom Brann og Levanger når de snart møtes i førstedivisjon. Men med friske VM-millioner inn på konto, spørs det om ikke bussen blir byttet ut med et litt mer lukrativt transportmiddel.

– Ja, nå slipper jeg det, sier Northug.

– Reiser jeg fra Mosvika så er det uansett dårlig med busser, så da må jeg ta rulleski eller sykkel, men jeg skal alltids komme meg dit for å se kampen.