Sikret hoppsølv etter nervedrama

– I dag vant vi sølvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Norge fortsetter å imponere i hoppbakken. Søndag kveld vant de sølv i mixed-konkurransen i Falun.

I et vanvittig nervedrama endte Norge til slutt 2,3 poeng bak Tyskland. Japan tok bronsemedaljen.

– Vi viser oss fra vår beste side i dag. Vi er med på å kjempe om gullet. Et lite sekund føllte jeg at gullet glapp, men så tenkte jeg på hvordan ting så ut på fredag. Så da er det jo klart at vi vant sølvet, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Jentene imponerte
Norge ledet etter første omgang, en omgang hvor spesielt jentene reiste seg etter en treg start på mesterskapet. Line Jahr slo til med 93,5 meter mens Maren Lundby hoppet hele 95 meter. Det gjorde at Norge ledet med 2,5 poeng ned til Tyskland før finaleomgangen.

– Det var skikkelig godt å slå tilbake og vise hva man er god for. Jeg var skuffet sist og ikke det var meg. Men jeg er glad at hele laget klare å snu dette i dag, sier Lundby til TV 2 etter at sølvet var et faktum.

Også veteranen Line Jahr var godt fornøyd med endelig å få en VM-medalje.

– Det er veldig artig. Man har alltid drømt om en medalje. Og det er enda mer gøy å gjøre det samme med laget. Jeg skulle selvfølgelig ønske at det ble gull, men samtidig vinner vi sølvet, sier hun.

Freund fikk sin revansje
Jahr fulgte nemlig opp i den andre omgang, men Anders Bardal sviktet da han landet på 89,5 meter - dermed fikk tyskerne et forsprang på 7,4 poeng da begge lag hadde to hoppere igjen på toppen.

Maren Lundby fortsatte imidlertid med den fantastiske hoppingen. I sitt siste hopp landet hun på 91,5 meter. Dermed skilte det bare 0,6 poeng mellom Tyskland og Norge før siste runde.

Der sto det nok en gang mellom Rune Velta og Severin Freund. Den duellen vant tyskeren som landet på 96 meter. Det var en meter lenger en Velta, og med bedre stilkarakterer sørget han for revansje for gårsdagens renn da han tapte mot akkurat Velta.

– Jeg var kanskje litt mer nervøs i dag. Hele laget hadde prestert bra, og du ønsker å prestere bra selv. Men jeg hadde en kort prat med Freund  hvor vi kommenterte at det kom til å bli jevnt i dag også før vi ønsket hverandre lykke til, sier Velta.