GODE VENNER: Ingvil Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla opplevde søndag en av de største dagene i karrieren.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GODE VENNER: Ingvil Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla opplevde søndag en av de største dagene i karrieren.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Gulljentene: – Første gang vi så hverandre var på en photo finish

Nå er de både bestevenninner og verdensmestere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FALUN (TV 2): Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg vant søndag endelig et mesterskapsgull sammen. For tre år siden, under VM i Val di Fiemme, fikk de to bestevenninnene gå teamsprinten, men endte på en skuffende fjerdeplass. Under OL for et år siden ble Caspersen Falla vraket til fordel for Marit Bjørgen.

I år har det lenge vært rimelig sikkert at Bjørgen igjen ville gå, men usikkert hvem av de to sprintjentene som skulle få gjøre teamet komplett. For én uke siden så det ut til å bli Ingvild Flugstad Østberg, men etter at Caspersen Falla tok bronse på VM-sprinten, falt valget på henne.

Så gikk Bjørgen en dårlig 15-kilometer, og bestemte seg for å stå av teamsprinten. Flugstad Østberg var inne i varmen igjen.

Og når de endelig fikk sjansen sammen igjen, lot de det herske liten tvil om hvem som er verdens beste sprintjenter: Caspersen Falla og Flugstad Østberg vant gull i utklassingsstil.

- Hele sprinten utviklet seg til en drømmefinale. At vi klarte å skape den luka, er det beste som kunne ha skjedd, sier Caspersen Falla, som fikk æren av å krysse mållinjen.

– Det føles ubeskrivelig bra. Vi har pusha hverandre på uttallige økter fra juniorlaget og til og med før det. At vi klarer å ta gull sammen er veldig stort. Jeg er stolt av oss begge, sier Flugstad Østberg, som fra før er olympisk mester på den samme distansen.

Møttes på photofinish
Men de to landslagsvenninnene har ikke alltid vært så glade i hverandre. De møttes for første gang for åtte år siden, og da var de hverandres argeste konkurrenter.

– Jeg husker godt første gang vi møttes. Det var første gang jeg gikk et norgescuprenn, Natrudstilen i 2007. Det var sprintfinale og ble et spurtoppgjør mellom oss to. Det endte med photofinish, og den tok jeg, forteller Caspersen Falla stolt.

– Å, ja, det husker jeg å, utbryter Flugstad Østberg.

– Husker du den rosa drakta jeg gikk i, spør Caspersen Falla, før de ferske verdensmesterne bryter ut i latter.

- Har vært et team siden
Siden den gang har de to 90-modellene blitt vant til å se hverandre i skiløypa. De ble tatt inn på juniorlandslaget samtidig, og gikk sammen videre til sprintlandslaget.

– Vi fikk plutselig gå world cup i Kuusamo begge to, da vi var ganske små. Da var det oss to og de store jentene på tur. Helt siden da har vi to vært et team, forteller Caspersen Falla.

– Vi er gode venner, men også konkurrenter. Med så mange døgn sammen har vi utviklet et sterkt vennskap, og kjenner hverandres styrker og svakheter, forteller Flugstad Østberg, og legger til:

– Vi er et perfekt team!

Bekreftelsen på det kom i aller høyeste grad i Falun i dag.