«Mona Lisa»-klasse fra Coutinho sendte Liverpool nærmere Mesterligaen

Raheem Sterling scoret også da Southampton ble slått på St. Mary's Stadium.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton-Liverpool 0-2
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Toppkampen på St. Mary's Stadium søndag vil bli husket for tre ting:

Et enormt ruskevær, mange diskutable dommeravgjørelser i 1. omgang og en vanvittig scoring av Philippe Coutinho.

Brendan Rodgers' bortelag vant 2-0 i oppgjøret mot Southampton takket være Coutinhos scoring i 1. omgangs åpningsminutter og Raheem Sterlings mål drøye kvarteret før slutt.

Dermed klatret de forbi Tottenham på tabellen, og er nå helt i ryggen på søndagens motstander og enda nærmere Mesterliga-plassene enn de var forut for runden.

– Med Coutinho, Sterling og nå Sturridge tilbake, så vet de at de vet at de kommer til å score. Det er en meget sterk prestasjon å vinne borte og vinne mot Southampton, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre etter kampslutt.

– Jeg mener dommeren var utmerket, var blant det Liverpool-manager Brendan Rodgers sa etter kampslutt.

– Vi var bedre enn Liverpool. Vi spilte veldig god fotball, men vi scorer ikke mål. Og vi ble snytt for et soleklart straffespark, sa Ronald Koeman.

Se videointervjuet med Liverpool-sjefen her!
Se intervjuet med Koeman her!

Se også hva Liverpools Joe Allen, som var mannen som var involvert i straffesituasjonen Koeman refererte til, sa til TV 2 etter kampslutt her.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Straffesituasjon etter 20 sekunder – så smalt det fra Philippe Coutinho
Allerede før 20 sekunder var spilt startet dramatikken på sørkysten.

Southampton ropte på straffespark da Emre Can og Filip Djuricic var involvert i en situasjon innenfor gjestenes boks, men reprisene viste at serberen falt meget lett i bakken.

På motsatt side smalt det så kun to minutter senere. Liverpools brasilianske stjerne Philippe Coutinho ladet skuddfoten og leverte en klassiker-kandidat fra langt hold.

– Det er et drømmemål av Philippe Coutinho! Et drømmetreff! Det er rett og slett en vanvittig scoring! ropte en ekstatisk Per-Jarle Heggelund fra kommentatorplass på St. Mary's Stadium.

– 22. februar tenker han «Ja, jeg skal levere inn min kandidat til sesongens vakreste mål». Det er «Mona Lisa» innen fotball, og underlig at noen er i stand til å lage noe så vakkert med beina, sa Aleksander Schau i TV 2s studio i pausen.

– Det der er straffespark. Han er ikke borti ballen!
Like etter trodde de fleste på St. Mary's at hjemmelaget skulle utligne, da Djuricic igjen var gjennom. Joe Allen satte inn en takling, men traff ikke ballen.

– Det der er straffespark. Han er ikke borti ballen, sa Heggelund.

– Det er definitivt straffespark. Joe Allen tar ikke ballen i det hele tatt. Han tar beina hans, sa Phil Thompson i studio i pausen.

Det var dog ikke det eneste utrolige ved situasjonen. Andreballen havnet nemlig i beina på Eljero Elia som skjøt fra kloss hold, men en strålende fotparade fra Simon Mignolet hindret baklengsmål.

Så skulle muligens Liverpool hatt straffespark
Det så ut til å bli en ellevill kamp, men utover i omgangen var det som var mest ellevilt på sørkysten de enorme nedbørsmengdene. 

Etter en drøy halvtime var det Liverpool sin tur til å rope på straffespark, da José Fonte tok ballen og deretter smalt ned Raheem Sterling etterpå.

– I mine øyne er det straffespark. Han tar ballen, men så tar han Sterling etterpå, sa Petter Myhre i TV 2-studio i pausen.

I minuttene like før pause ble det så ny dramatikk på St. Mary's.

Dommer Kevin Friend havnet i søkelyset først da det så ut til at Simon Mignolet var utenfor 16-meteren og brukte hendene, før det deretter ble ropt på straffespark da ballen traff en hånd innenfor samme 16-meter minuttet etterpå.

– Avslutningen treffer ham i brystet, og så spretter den ut igjen i armen hans. Dommeren må få hjelp fra assistenten, var analysen i TV 2s studio i pausen rundt den første situasjonen.

Se hva de sa om situasjon nummer to og om alle situasjonene i 1. omgang her!

Sterling fortsatte målformen
Den 2. omgangen på St. Mary's var langt ifra like fartsfylt som den første, og det ble ikke virkelig liv på tribunene før oppgjørets andre scoring kom i det 73. minutt.

Southampton-forsvarer Matt Targett mislyktes med et klareringsforsøk, og dermed havnet ballen i beina på Raheem Sterling.

Sesongens trolig beste Liverpool-spiller gjorde ingen feil, var iskald, og satte inn sitt sjette for sesongen og andre på de to siste kampene.

Dermed fortsatte også Liverpool sitt sterke 2015. Merseyside-klubben er den eneste i Premier League som ikke har tapt dette kalenderåret.

Les også: Denne tabellen topper Liverpool

Lagoppstillinger:

Southampton: Fraser Forster - Nathaniel Clyne, José Fonte, Maya Yoshida, Matt Targett - James Ward-Prowse (Sadio Mané, 57.), Victor Wanyama - Steven Davis (Morgan Schneiderlin, 46.), Filip Djuricic (Dusan Tadic, 75.), Eljero Elia - Graziano Pellé

Liverpool: Simon Mignolet - Emre Can, Martin Skrtel, Dejan Lovren - Jordon Ibe (Glen Johnson, 75.), Jordan Henderson, Joe Allen, Lazar Markovic (Alberto Moreno, 46.) - Adam Lallana (Daniel Sturridge, 62.), Raheem Sterling, Philippe Coutinho