Bisarr Rose-scoring og straffedramatikk på overtid for Tottenham

Harry Kane ble felt på overtid. Spissen tok straffen selv og bommet, men scoret på returen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-West Ham 2-2
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Tottenham hadde en unik mulighet til å nærme seg topplagene i Premier League ytterligere etter lørdagens Manchester United-tap, men i London-oppgjøret hjemme mot West Ham skuffet Mauricio Pochettinos menn noe.

Cheikou Kouyaté og Diafra Sakho sendte gjestene i 2-0-ledelse med en scoring i hver sin omgang, men det ble i det minste ett poeng for vertene på White Hart Lane etter en utrolig sluttspurt.

Først sørget Danny Rose sitt bisarre langskudd via bakken i det 81. minutt for 1-2, før den virkelige dramatikken kom helt i sluttminuttene

Harry Kane ble lagt i bakken av Alex Song fem minutter på overtid, og tok selv straffesparket. 

Det forsøket reddet Adrián, men returen satte Kane i nettet med sitt tolvte mål på elleve Premier League-kamper og sørget for 2-2 i byderbyet.

– Jeg var heldig. Man er nervøs når man tar det straffesparket. Men vi ga aldri opp. Vi lå under 0-2, og vi er fornøyd med å få ett poeng til slutt, sa Spurs-helten etter kampslutt.

Se intervjuet med Kane her!

– Når du er desperat, som Tottenham var, og får en berøring, så faller du og ber dommeren om å gjøre en avgjørelse. Det er slik fotballen er i dag, og hvis vi skal lære noe av det så må det være å gjøre som Tottenham gjorde, sa West Ham-manager Sam Allardyce etter kampslutt.

Se intervjuet med Allardyce her!

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Legg merke til standfoten ved innlegget til 1-0
Lenge før den tid så det meste ut til å gå bortelagets vei i Nord-London.

West Hams ledermål kom allerede halvveis i 1. omgang, da en strålende Aaron Cresswell serverte et lekkert innlegg på hodet til Cheikou Kouyaté.

Den storvokste midtbanekrigeren gjorde ingen feil, og dunket 1-0 i nettet med et lekkert hodestøt.

– Det er en strålende heading av Kouyaté. Men se på viljen til Cresswell, og legg merke til standfoten hans. Se hvordan han vrir den foten inn mot mål. Det gjør at svingen blir naturlig, og han klarer å få innlegget ut igjen, analyserte TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre i studio i pausen.

Se TV 2-studios analyse av innleggsteknikken og scoringen her!

Det ble også 1. omgangs eneste scoring, til tross for at Tottenham hadde gode muligheter både forut for og etter målet.

Nabil Bentaleb hadde et langskudd som Adrián reddet på lekkert vis i åpningsminuttene, mens Harry Kane traff stolpen da han kom alene med keeper etter drøyt ti minutter.

Etter 1-0-målet hadde begge lag muligheter til å legge på flere. Både situasjonen der Danny Roses heading gikk over fra nært hold og en Enner Valencia som ble hindret av Hugo Lloris kunne fort fått målutfall.

I pausen byttet Tottenham innpå Christian Eriksen, men det var West Ham som fortsatte å være de farligste.

Sakho lurte seg inn på blindsiden av Spurs-forsvaret
Enner Valencia ble kun hindret av en god Hugo Lloris i starten av omgangen, før mål nummer to satt etter drøye timen.

Mark Nobles innlegg gikk over hodet på en offsideplassert Valencia, men helt bak i feltet hadde Diafra Sakho lurt seg inn bak ryggen på Spurs-forsvaret. 

West Hams toppscorer satte inn sitt niende for sesongen fra skrått hold, ettersom Danny Rose så ut til ikke å bry seg om hva som var bak ryggen hans.

– Valencia er soleklar offside, og går etter ballen, men han er aldri nær den og hindrer ikke Lloris i det hele tatt. Uansett avgjørelse, så må jo Rose konsentrere seg om oppgavene sine, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad.

– Han prøver å heade ballen. Det der må være offside, sa den tidligere Liverpool-spilleren Phil Thompson i TV 2-studio etter kampslutt.

Like etterpå mente Spurs at Mark Noble burde fått sitt andre gule kort for oppgjøret da han sparket ned Nabil Bentaleb, men dommer Jon Moss nøyde seg med tilsnakk.

Spurs-spillerne hadde i denne perioden av kampen utelukkende fokus på dommerens prestasjoner, og glemte like etterpå å markere Enner Valencia i feltet.

Kun en våken Lloris hindret dagens tredje Spurs-baklengs i den situasjonen.

Korrekt Kane-annullering - så kom den bisarre scoringen
På motsatt side var det kun en våken assistentdommer som hindret at Spurs var tilbake i kampen.

Harry Kane var nemlig marginalt offside da han trodde han hadde redusert til 1-2 et kvarter før slutt.

Ni minutter før slutt var dog 1-2 et faktum. En andreball havnet i beina på Danny Rose etter en dødball, og fra rundt 20 meter traff venstrebacken med en variant som gikk via bakken og i en bue over keeper Adrián.

Adrián så ut til å redde alle tre poengene - så kom straffesituasjonen
Tottenham fikk blod på tann, og fem minutter før full tid måtte West Hams keeper ut i full strekk for å holde ledelsen intakt. Et skudd fra innbytter Roberto Soldado ble perfekt parert av den spanske sisteskansen.

På overtid var dog ikke Adriáns egenskaper nok. Alex Song la Harry Kane i bakken, og Jon Moss dømte straffespark til vertene.

– Det er klønete og uheldig av Song. Han løper inn i høyrefoten til Harry Kane, og da er det straffe, sa TV 2s ekspert Petter Myhre etter kampslutt.

Kane tok straffen selv, Adrián reddet, men Spurs' toppscorer var raskest på returen og sørget for 2-2. 

Dermed skiller fire poeng opp til Arsenal og tre poeng opp til Manchester United for Mauricio Pochettinos menn, mens Sam Allardyces bortelag misset på muligheten til å klatre opp to poeng bak Spurs.

Tottenham: Hugo Lloris - Kyle Walker, Eric Dier, Jan Vertonghen, Danny Rose - Ryan Mason (Nacer Chadli, 80.), Nabil Bentaleb - Erik Lamela, Mousa Dembélé (Christian Eriksen, 46.), Andros Townsend (Roberto Soldado, 60.) - Harry Kane

West Ham: Adrián - Carl Jenkinson, Winston Reid, James Tomkins, Aaron Cresswell - Mark Noble (Carlton Cole, 68., James Collins, 87.), Alex Song, Cheikou Kouyaté - Stewart Downing - Enner Valencia (Matthew Jarvis, 75.), Diafra Sakho