Senker overtent fiskebåt i Haugesund

Brannvesenet skal senke en fiskebåt i indre havn i Haugesund som sto i full fyr søndag morgen.

SISTE: Klokken 09.22 opplyser brannvesenet i Haugesund at de er i ferd med å senke fiskebåten ved indre kai for å slukke brannen.

Det var tidlig søndag morgen at brøt det ut brann i fiskebåten Scombrus jr. i sentrum av Haugesund.

– Det er mye røyk, og det er mange forskjellige materialer som brenner. Vi ber derfor folk holde seg unna røyken og holde vinduene lukket, sa operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB klokka 4.45 natt til søndag.

Båten eies av rederiet Tellevik AS og er vel 20 meter lang.

Fortsatt flammer 

Brannvesenet har jobbet flere timer for å slukke brannen. Røykutviklingen fra den overtente fiskebåten i indre havn i Haugesund har avtatt noe, og luften i Haugesund sentrum er nå langt bedre enn tidligere i morges.

SLOKNINGSARBEID: Brann i fiskebåt i Smedasundet i Haugesund
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SLOKNINGSARBEID: Brann i fiskebåt i Smedasundet i Haugesund Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Det er mye mindre røyk nå enn på det verste, sier operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Rune Plassen, til TV 2.

Båten som har stått i full fyr er omkring 20 meter lang. 

Det er ikke lenge siden det ble observert flammer i båten, og selv om brannvesenet virker å ha kontroll på situasjonen, sier operasjonslederen at man fremdeles ikke kan være sikre på hvordan brannen vil utvikle seg.

Unngå røyken

– Det kan reduseres og det kan blusse opp. Det har vært vurdert å senke båten vei kai, men det vil jo medføre en del oppryddingsarbeid. Derfor håper vi fremdeles at båten kan holde seg flytende, sier Plassen.

Politiet anbefaler fremdeles folk å unngå røyken.

– Selv om det er mindre røyk nå, er det fremdeles potensielt farlig røyk som ikke bør inhaleres, råder operasjonslederen.

Politiet fikk melding om brannen klokka 03.59.

(©NTB / TV 2)