Snowboard-Ståle ble kongen av luftige svev

Blant palmetrær i Los Angeles vant Ståle Sandbech Air + Style-serien sammenlagt og 50 000 dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

tv2.no/snowboard: 21-åringen fra Rykkinn befestet dermed posisjonen som en av verdens aller beste snowboardere etter det store gjennombruddet, som kom med OL-sølv i Sotsji i fjor.

Tidlig søndag morgen norsk tid vant han sammenlagt da han gikk til superfinalen i den første Air + Style-konkurransen som er avholdt i LA. I Air + Style er det om å gjøre å vise frem sine største og beste triks på ett eneste gigantisk hopp.

Sandbech har tidligere i sesongen blitt nummer to i Beijing, mens han vant i Innsbruck.

– Forrige sesong var Ståle også veldig ofte på pallen, men i år har han tatt det lille ekstra steget på kjøringen sin som gjør at han vinner konkurranser også, sier landslagssjef Thomas Harstad.

Sammenlagtseieren gir Sandbech 50 000 dollar, circa 380 000 norske kroner. Medregnet penger for de andre konkurransene i serien, har han raket inn over én million kroner totalt  - pluss en bil - på Air + Style.

Sandbech med arrangør og legende Shaun White. Foto: Matt Pain.
Sandbech med arrangør og legende Shaun White. Foto: Matt Pain.

Sandbech var best i de to kvalikrundene med trikskomboen backside triple cork 1440 indy og en frontside 1080 indy.

I finalen gikk det ikke like bra. Han landet en backside 1440 Indy, men lyktes ikke med to forsøk på en backside triple cork 1440 indy.

Sandbech endte på tredjeplass med 65.65 poeng. Det var et hav opp til den japanske vinneren Yuki Kadono, som fikk nesten perfekte 95.26. Sebastian Toutant fra Canada tok andreplassen. Kadonos beste triks i finalen var en switch backside triple cork 1620 melon.

Den levende snowboardlegenden Shaun White, som bor i LA, har kjøpt seg inn i Air + Style. Derfor ble konkurransen avholdt i over 15 varmegrader i et gigantisk hopp bygget på gressplenen utenfor The Rose Bowl i Pasadena.

Ståle Sandbech har denne sesongen også tatt X Games-sølv i slopestyle og vunnet Burton European Open. Fredag 6. mars kl. 22 ser du ham på TV 2 Sportskanalen når vi sender Burton US Open i snowboard fra Vail i Colorado.

Torstein Horgmo og Emil Ulsletten ble begge slått ut i den første runden i LA, mens Kim Rune Hansen røk ut i runde to. Torgeir Bergrem fikk et brudd i skinnbeinet under oppvarming og er ute for seks uker.