Slik er verdensmester Rune Velta helt privat

Lagkameratene letter på sløret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV2.no): Rune Velta (25) hadde aldri tatt en verdenscupseier før han reiste til VM i Falun. I Willingen i begynnelsen av februar ble han slått med ett fattig poeng av tyske Severin Freund. I dag var rollene byttet om. Velta kunne glise da tavlen viste at han var 0,4 poeng bedre enn tyskeren.

– Det var en perfekt dag i dag. Ting stemte fra første sekund. Jeg klarte å finne rytmen i bakken og timingen på kanten bedre og bedre. Det gjorde at jeg fikk en god porsjon selvtillit, sier Velta.

Selvtilliten dro Velta til VM-gull. Det overrasket også lagkameratene.

– Jeg hadde ikke satt pengene mine på Rune Velta, sier Anders Jacobsen.

Han beskriver Velta som en rolig kar.

– Rune er fin og seriøs type. Han har kontroll på det meste. Han har en enorm kapasitet spenstmessig. I laget er nok ikke Rune den som stikker seg frem mest.

– Har du noen morsomme historier med Rune?

– Ja, men de får ikke du, humrer Jacobsen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen har samme inntrykk som Jacobsen.  

– Han er en veldig hardtarbeidende og seriøs utøver. Rune har utviklet seg mye som utøver og person. Han er en relativt stille, snill gutt. Han passer kanskje ikke inn i prototypen skihopper, humrer Bråthen, som ikke tror Velta blir skremt av oppmerksomheten som nå følger.

– Han er ikke en fyr som blir så veldig stresset. Når han takler å sitte igjen på toppen etter det hoppet til Freund, tror jeg han takler det meste, sier Bråthen. 

Anders Bardal er sikker på at Velta ikke vil ta av etter gullet.

– Han er en ganske «lugn» kar. Hvis han tar av, skal vi alltid klare å få han ned igjen, smiler Bardal.