BOM IGJEN: Distanserenn i mesterskap og norske herreløpere har vært en dårlig match de to siste mesterskapene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BOM IGJEN: Distanserenn i mesterskap og norske herreløpere har vært en dårlig match de to siste mesterskapene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Hadde jeg vært Trond Nystad, ville jeg følt presset

De norske herrene har tatt én av de tolv siste mesterskapsmedaljene på distanserenn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV2.no): Den norske nedturen på distanserenn i mesterskap fortsatte på dagens 30 km med skibytte i Falun. I Sotsji-OL var Martin Johnsrud Sundbys bronse på samme distanse den eneste beholdningen på herresiden. Til sammen tolv medaljer er delt ut på distanserenn de to siste mesterskapene. Bronsen til Sundby er den eneste som er gått til norske løpere.

Det mener Petter Northug ikke er godt nok.

– Det er for dårlig. Det bør være en nordmann på pallen i hvert distanserenn, sier Northug og legger til:

– Det går ikke an å gjemme det bort. Toppidretten er brutal. Som lag er det for dårlig at vi ikke har en på pallen, sier han.

– Ikke gode nok til å være på pallen
TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland beskriver situasjonen slik:

– Hvis jeg hadde vært Trond Nystad, ville jeg følt presset, sier Aukland.

– Det norske laget skal være med å kjempe om medaljer på herresiden. Det er det ingen tvil om. Jeg synes Didrik Tønseth leverer fantastisk bra, men per dags dato er vi ikke gode nok til å være på pallen, sier Aukland. 

– Føler ikke noe press
Nystad kjenner foreløpig ikke på presset. 

– Jeg føler ikke noe press. Alt vi kan gjøre er å stå opp for å gjøre en best mulig jobb. Så får vi gjøre opp regningen og leve med de resultatene vi har fått, sier Nystad.

Han trekker frem Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth på en skuffende norsk dag. 

– Jeg synes vi leverer noen bra skirenn. Didrik leverer bra i sitt første mesterskapsrenn. Niklas har slitt mye med en skade, men leverer et kjempebra skirenn. Vi skulle alltid hatt medaljer, og det har vi ikke i dag. Så litt skuffet er vi, sier Nystad.

– Løperne var ikke enige med meg
Fire av åtte distanseløpere ble vraket til VM. Da uttalte Odd-Bjørn Hjelmeset at Nystad måtte vurdere om han var riktig mann for jobben.

– Nystad må gå i seg selv for å finne ut av om han er rett mann til å trene allround-laget til Norges Skiforbund, sa Hjelmeset den gangen.

TV 2-eksperten ble kalt usaklig av langrennssjef Åge Skinstad. Hjelmeset sier han fikk mange tilbakemeldinger etter uttalelsen.

– Etter den uttalelsen fikk jeg mange henvendelser fra landslagsløperne. De var ikke enige med meg. De mener Nystad gjør en fantastisk jobb. Hvis gutta er fornøyde med Nystad, er jo ingenting bedre enn det, sier han.

Han synes likevel det var en skuffende dag for de norske herrene.

– Jeg er overrasket over at det ikke ble medalje. Uten Sundby måtte vi stole på Northug. Han har hatt en ekstrem utladning, kanskje like stor som han hadde etter femmilen i Holmenkollen. Men han kan fort være i slag igjen i morgen, sier Hjelmeset.