OVERRASKET NEGATIVT: Marit Bjørgen kom "bare" på 6.-plass under 15 km skiathlon for kvinner på Lugnet skistadion i Falun lørdag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OVERRASKET NEGATIVT: Marit Bjørgen kom "bare" på 6.-plass under 15 km skiathlon for kvinner på Lugnet skistadion i Falun lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jævlig å kjenne at kroppen ikke fungerer

Marit Bjørgen var svært skuffet etter 6. plassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falun (TV2.no): Marit Bjørgen var en av de største favorittene før 15 km med skibytte for kvinner, men allerede på den klassiske delen måtte hun slippe teten.

Avstanden ble bare større og større. Sjokket var et faktum.

– Å kjenne at kroppen ikke fungerer optimalt er jævlig. Det kjenner man ganske tidlig, men det er en del av gamet, sier Bjørgen til tv2.no.

Hun ble til slutt nummer seks. Dermed må hun bruke kvelden på premieseremoni, ettersom de seks beste må stille opp.

Bjørgen sier hun aldri vurderte å slippe seg ned på 7. plass for å slippe seremonien.

– Det tenkte jeg ikke på. Det burde jeg kanskje tenkt på, sier Bjørgen.

Hun avviser at sykdom er grunnen til at hun ikke klarte å henge med.

– Jeg er frisk. Jeg kjenner kroppen min såpass godt. Det er noen dager den ikke spiller på lag, og det skjedde i dag. Da rykket gikk, hadde jeg ingenting å svare med, sier Bjørgen.

– Nå skal jeg prate med Egil, Fred Børre og de rundt meg, sier hun.

TV 2s langrennsekspert Fredrik Aukland var svært overrasket over Bjørgens kollaps.

– Det var noe ingen kunne spå. Vi har sett løpere gå på en smell før, som Jørgen Brink, men det var akutt. Bjørgen slet fra starten av. Vi ble overrasket over lang tid. Jeg trodde hun skulle ta seg inn igjen. Hvis Bjørgen skal komme seg tilbake i slag trenger hun flere dager med hvile. Da burde hun ikke gå sprintstafett, sier Aukland. 

Han ville på forhånd satt mye penger på at Bjørgen skulle vinne.

– Det er en kjempeskrell. Ingen i det miljøet jeg kjenner ville tippet det. Hun var det sikreste kortet vårt. At hun slipper Kalla og Jacobsen er den største overraskelsen denne sesongen, sier Aukland.